Dubbel feest in Oude Schaere: Ingrid Desloovere viert 60ste verjaardag en 30 jaar café

Ingrid Desloovere en Dirk Vlaeminck.
Redactie KW

Het was dubbel feest in restaurant De Oude Schaere in Hertsberge. Ingrid Desloovere vierde op 27 maart haar 60ste verjaardag en 30 jaar geleden nam ze café De Oude Schaere over. Dit werd gevierd op zondag 24 maart met een reeks optredens.

Het was een beetje een verrassing voor Ingrid Desloovere toen zondagochtend familieleden, vrienden en vaste klanten haar feliciteerden. “De 60ste verjaardag van Ingrid en tevens ook de 30ste verjaardag van de Oude Schaere konden we toch niet zomaar laten voorbijgaan. Dat het een dubbel feest ging worden, hebben we voor Ingrid een beetje verborgen gehouden, maar een totale verrassing was het niet. Daarvoor was de feesttent voor dit dubbelevent te nadrukkelijk aanwezig voor onze bistro”, lacht Dirk Vlaeminck.

Paaldansen

Ingrid werd geboren op 27 maart 1964 in Menen en nam ruim 30 jaar geleden het roer over in De Oude Schaere. Het café ontpopte zich in de loop der jaren van typisch Vlaams volkscafé met voelbalploeg, vissersclub en spaarkas achtereen tot danstaverne. Maar De Oude Schaere kende ook een meer erotische periode met paaldansen en topless bediening. Wat later werd er overgeschakeld naar restaurant ‘t Grilleke, en uiteindelijk in 2019 een zeer gewaardeerde bistro/streekrestaurant met aanbeveling in onder andere Fietsroute Brugse Ommeland en Visit West-Vlaanderen. De Oude Schaere kende de voorbije jaren twee vaste waarden, uitbaatster Ingrid en de vele optredens. Zo waren er de Schaere Feesten, die in de feesttent voor de bistro georganiseerd werden. Ook voor deze dubbele verjaardag kwamen verscheidene Vlaamse zangers optreden.

Zeer lange geschiedenis

De herberg kent een al veel langere geschiedenis. De Schaerestraat duikt al op in de kaarten van de bekende cartograaf Pieter Pourbus in de 16de eeuw en er zijn duidelijke aanwijzingen dat op de plaats van de herberg al recht werd gesproken rond de jaren 1600. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier