Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak in Oostende

Haris en Donika bieden in hun hippe horecazaak een hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.

Sofia, zo heet de ontbijtzaak van Donika en Haris. Donika heeft Kosovaarse roots, maar is in België geboren. Haar man is uit Albanië afkomstig, maar woont hier al elf jaar. Samen startten ze onlangs een ontbijtzaak in de Hertstraat, in het centrum van de stad, vlak bij de uitgaansbuurt. “We hebben de zaak vernoemd naar ons driejarig dochtertje Sofia”, vertelt Donika.

Haris deed heel wat ervaring op in de horeca. “Mijn man werkte jaren bij zijn familie in hun horecazaak in Oostende”, vervolgt Donika. “Zij baten de Picobello uit in de Alfons Pieterslaan. Zelf werk ik momenteel nog steeds in de luchthaven als lead agent. Eigenlijk ben ik verantwoordelijk voor de vluchten daar. Momenteel ben ik in ouderschapsverlof zodat ik mij volledig op dit verhaal kan focussen en daarna zien we wel. De bedoeling is om beide te blijven combineren.”

Pink Pancakes

Het was uiteindelijk Haris die een eigen horecazaak wou uitbaten. “Ik was er in principe minder fan van. Maar als ik iets wou, dan zou het een kleinschalige ontbijtzaak zijn”, aldus Donika. Uiteindelijk viel hun oog op de vroegere horecazaak Albrecht. “Je kon hier al ontbijten tot 12.30 uur. Wij hebben dat opengetrokken naar de volledige dag. We noemen het Brunch all day. We zijn ook bekend voor onze uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. Ook onze gekleurde latte wordt veel gevraagd. Naast ontbijt en brunch is er ook een lunch. We mikken op Amerikaanse gerechten zoals de crispy chicken waffle. Dat is een wafel met gefrituurde kip en ahornsiroop.”

De combinatie tussen het runnen van een horecazaak, een andere job uitoefenen en het gezinsleven lukt, dankzij de ouders van Donika en Haris. “We zijn hen daar heel dankbaar voor, want zonder hen zouden we dit niet kunnen doen”, besluit de vrouw.

Meer info via www.sofiaoostende.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier