De deuren van brouwerij d’Oude Maalderij en eetcafé The Mash in de Ardooisestraat in Izegem blijven definitief dicht. Uitbater Jef Pirens gooide omwille van een relatiebreuk de handdoek noodgedwongen in de ring en zocht nog naar overnemers, maar die zoektocht heeft niks opgeleverd. De inboedel van de brouwerij en horecazaak wordt nu openbaar verkocht en daar zitten heel wat memorabilia tussen, van vintage tv’s en radio’s en emailborden tot zelfs autowrakken uit de jaren ’50.
In amper negen jaar tijd was d’Oude Maalderij uitgegroeid tot een vaste waarde in de brouwerswereld. Jef Pirens brouwde veel én graag, maar nooit vanuit commercieel oogpunt en altijd vanuit een ongebreidelde passie voor het vak. Bij de brouwerij hoorde ook een estaminet, dat vier jaar geleden evolueerde tot het geliefde eetcafé The Mash. Een relatiebreuk zorgde er echter voor dat Jef begin april aankondigde noodgedwongen met de zaak te moeten stoppen. Een zoektocht naar overnemers leverde finaal niks op. “En dan resten er helaas niet veel opties meer”, zucht Jef. “Eind juni was The Mash voor het laatst open en in het eerste weekend van juli heb ik voor het laatst pintjes getapt en afscheid genomen van onze klanten. Eind augustus loopt de huur af en wenkt de verhuis.”
Openbare verkoop
Om alles vlot te laten verlopen en in de hoop nog zoveel mogelijk van de inboedel een nieuwe thuis te geven, loopt er momenteel een openbare verkoop met spullen uit The Mash en d’Oude Maalderij. “Het gaat om drie veilingen met ongeveer 600 objecten, netjes verdeeld over de brouwerij, het eetcafé en onder de noemer curiosa”, zegt Jef. “Het gaat onder andere om de brouwketels en -vaten, gisttanks, een etiketteermachine en ander materiaal”, zegt hij. “Verder zit er ook heel wat keuken- en horecamateriaal tussen en in het lot met curiosa zitten heel wat mooie objecten, van heiligenbeelden en een biechtstoel en twee autowrakken uit de jaren ’50 tot emailborden van allerlei aard, vintage tv’s en radio’s.”
Zoektocht
Wat er nu op hem wacht, dat weet Jef zelf nog niet. “Ik beleef momenteel een turbulente periode en ik wil deze bladzijde graag omdraaien, in de hoop dat ik later nog een nieuw hoofdstuk van dit boek kan schrijven”, zegt hij. “Er liggen momenteel heel wat ingrediënten in de brouwketel, maar ik weet zelf nog niet welk bier er uit zal komen. Ik zeg dat met een knipoog, maar uiteraard is dit mentaal ook lastig om dragen. Dezer dagen heb ik een uur nodig om een karwei te doen dat me normaal tien minuten zou kosten. Ik heb wel al zicht op een huurhuis in Emelgem. Ik kan voorlopig daar terecht en voor het overige zie ik wel. Er is heel wat mogelijk binnen het spectrum van bier en ik heb genoeg capaciteiten, maar ik moet zelf nog wat mijn weg zoeken”, besluit hij.
Wie wil bieden op de vele voorwerpen van The Mash en d’Oude Maalderij kan dat via onderstaande links:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier