Deze zomer geen zomerbar Summerlake meer op De Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel

Summerlake krijgt geen vervolg op De Meerhoek. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Na zes succesvolle edities komt er in de zomer van 2025 geen vervolg van zomerbar Summerlake. De eigenaars van de Meerhoek stellen hun locatie daarom terug beschikbaar. “Het is jammer, maar we kijken uit naar voorstellen voor nieuwe initiatieven die een meerwaarde kunnen beteken voor de site”, aldus eigenaars Krist Vandemoortele en Nadine Witdouck.

Zes jaar lang kleurde zomerbar Summerlake de zomervakantie. De zomerbar palmde telkens ruim een maand de Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel in.

“We blikken terug op zes mooie edities waarbij bezoekers in de zomerbar onder andere genoten van lekker eten of een feestje”, aldus David Van der Stede die samen met Bart Vansteenkiste de pop-up runde.

Snowland

Het duo besliste recent om geen vervolg te breien aan Summerlake. Vanaf midden november pakt David samen met Alexander De Witte van de Vossenberg wel terug uit met Snowland, een winterbar op Domein De Vossenberg in Hooglede.

“De komende periode focus ik me graag eerst op dat initiatief waar ook eten en feesten centraal staan. Jan Vervaecke, de kok van de voorbije jaren in Summerlake, schrijft ook in Hooglede mee aan het pop-upverhaal”, aldus David.

Snowland opent op 14 november de deuren. Meer informatie is nu al te vinden via www.snowland.be. “Na dit winterinitiatief zien we wel of er een mogelijkheid is om ook in de zomer iets te doen.”

Nieuwe initiatieven

Nu er geen Summerlake is, is het terug mogelijk om voor volgende zomer een evenement vast te leggen in De Meerhoek. “Doorheen het jaar is er hier tijdens 85 procent van de weekends wel iets te doen. Tijdens de zomervakantie is het altijd iets kalmer. Het was dan ook goed dat Summerlake hier de voorbije zomers neerstreek. De zomerbar zorgde voor afwisseling en zette deze mooie locatie in de kijker.”

“Het is dan ook jammer dat er geen vervolg komt. Anderzijds biedt het de mogelijkheid om hier nieuwe initiatieven te laten plaatsvinden. Er is inmiddels al interesse, maar het is belangrijk dat die initiatieven een meerwaarde bieden voor deze mooie locatie”, aldus Krist Vandemoortele en Nadine Witdouck van De Meerhoek.

Wie interesse heeft om volgende zomer iets te organiseren in De Meerhoek kan contact opnemen via het telefoonnummer 0477/37.47.75 of via het emailadres info@demeerhoek.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier