De beste rum ter wereld komt niet uit Cuba, maar… uit Brugge

Vlnr. Hendrik Baene, burgemeester Dirk De fauw, Baptiste van Outryve en Joachim Augustyn. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Tijdens de befaamde World Drinks Awards in Groot-Brittannië werd Dark Swan Rum en Missgroni van The Bruges Gin Society uitgeroepen tot beste ter wereld in hun categorie. In 2021 werd hun Gold Swan Gin ook al uitgeroepen tot beste gerijpte gin.

De beste rum en Negroni komen uit Brugge. Dat is alvast het oordeel van de jury bij de befaamde World Drinks Awards. Deze oordeelde dat Dark Swan Rum van Bruges Gin Society – de destilleerderij van Hendrik Baeke, Baptist van Outryve en Joachim Augustyn – de beste eigentijdse rum ter wereld is. Volgens de makers krijgt deze rum zijn unieke karakter, kleur en smaak door de rijping op de eikenhouten vaten van de al eerder bekroonde Gold Swan Gin.

De vakjury omschreef de rum als volgt: ‘Deze rum heeft een lichte en aangename neus en biedt rijke toffee- en subtiele notenaroma’s. Het smakenpallet onthult een mooie droogheid met hints van kruidigheid en delicate zoutheid, samen met toetsen van citroenschil (…) De afdronk is mooi in balans met een zacht botanisch karakter.’ De makers drinken deze rum zelf puur, met wat ijs, maar wie er liever een cocktail mee maakt, kan er een Cuba Libre of een Dark’n Stormy van maken.

Ook de ‘Missgroni’, een speciale versie van de bekende Negroni, viel in de prijzen. De jury oordeelde dat het drankje, op basis van de Black Swan Gin, de beste klassieke cocktail ter wereld is. Voor de leken op vlak van cocktails: een Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail die wordt gemaakt met drie gelijke delen gin, rode vermout en bitters. De robijnrode MissGroni heeft een alcoholgehalte van 28 procent. De jury omschrijft de MissGroni als volgt: ‘Heerlijke houtachtige tonen in de neus, vergezeld van hints van koffie, karamel en pure chocolade. Het mondgevoel is houtachtig en verfrissend met felle citrustoetsen en een goed uitgebalanceerde zoetheid. Aanhoudende bittere sinaasappel in de afdronk.’

Bruges Gin Society werd opgericht in 2014 door Baptiste van Outryve, Hendrik Baeke en Joachim Augustyn. Deze drie oprichters doen nog steeds alles zelf en dat naast hun hoofdberoep. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) feliciteerde hen met de mooie overwinningen voor deze Brugse producten.

Alle info: https://www.thebrugesginsociety.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier