Cis (22) en Lander (28) nemen Het Boerhof over: “Dankzij leerschool van m’n ouders”

De toekomstige uitbaters Lander De Wispelaere en Cis Verhaeghe. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Voor een snelle hap of lekkere frietjes kan je steeds terecht in het frituur- en eethuis ‘Het Boerhof’, gelegen in de Proviniciebaan 11 in Koekelare. Het was algemeen bekend dat de huidige uitbaters sinds december vorig jaar op zoek waren naar een overnemer. En die hebben ze gevonden: in eigen huis dan nog wel!

Sinds de bekendmaking van de overname begon het bij zoon Cis Verhaeghe meer en meer te dagen dat hij de zaak zou missen. Hij werkt reeds drie jaar op zelfstandige basis mee in de zaak en kent dan ook het reilen en zeilen als geen ander… Enkel het administratief gedeelte van het ondernemerschap moet hij nog wat onder de knie krijgen. Maar dat zal hem zeker lukken want hij zal dit niet alleen doen, zijn vriend Lander De Wispelaere, zal hem bijstaan.

Lander werkt in de weekends reeds in de zaak als flexi. Hij deed zijn opzeg op zijn vast werk in het AZ Oostende, waar hij als verpleegkundige werkt op de intensive care.

“Voor Lander was dit niet zo evident. Ikzelf kom uit een familie met tal van ondernemers, terwijl dit voor Lander totaal nieuw is. Het geeft me een fijn en gelukkig gevoel dat we samen deze stap zetten”, zegt Cis.

Zij zullen beiden met evenveel liefde en passie de frietjes bakken en de gerechten bereiden.

Enthousiast vertelt Cis verder: “Door de goede leerschool die ik de afgelopen drie jaar heb gekregen van m’n ouders, kan ik de gerechtjes maken en zal er niets veranderen aan het concept ‘frituur & eethuis’. Vanaf mei zal Lander zich volledig inwerken zodat we tegen januari 2025 klaar zijn om definitief het roer over te nemen. Maar tot dan zullen mama en papa nog veel aanwezig zijn, al zullen ze wel wat tijd vrijmaken voor hun nieuwe project, namelijk uitbreiden via automaten. Wij zijn verheugd en trots dat we dit grote nieuws al kunnen delen met de klanten en kijken uit naar deze nieuwe fase van ons ondernemersavontuur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier