Cateringbedrijf Vegansa wint voor het tweede jaar op rij de Vegan Award: “Straks opent ons restaurant”

Sarah Claeys en Anton Huilmand met hun award. © EVG
Redactie KW

De twee jonge ondernemers Sarah Claeys (25) en Anton Huilmand (26) uit Gits mochten hun tweede veganaward meenemen naar huis. Pas drie jaar geleden zijn ze gestart met hun vegan cateringbedrijf ‘Vegansa’.

Begin 2023 ontvingen Sarah Claeys en Anton Huilmand hun eerste Belgian Vegan Award in de categorie ‘Beste vegan catering’ en dit jaar mochten ze er opnieuw eentje in ontvangst nemen. “We vonden het vorig jaar al zot om zo snel een award te winnen maar dat we hem twee keer op rij zouden winnen is echt te gek voor woorden. Op de avond van de awarduitreiking waren we bloednerveus omdat wij op het evenement de catering deden met Vegansa. Het is toch altijd stressy om hapjes te serveren aan concullega’s. Dat we de award mochten meenemen naar huis was de kers op de taart”, aldus Sarah Claeys van Vegansa.

Veganisme is een levenswijze met een eetpatroon waarbij geen dieren of dierlijke producten verwerkt worden. “Mijn partner en ik zijn rond de coronaperiode vegan beginnen eten maar algauw merkten we dat dat erg moeilijk werd op verplaatsing. Zo is er op restaurant weinig aanbod aan vegan alternatieven en dat maakt het er niet gemakkelijker op om vol te houden. Laat staan om eraan te beginnen voor anderen en dus dachten wij om met ons cateringbedrijfje tegemoet te komen aan de noden van mensen die vegan willen eten. We willen vooral gerechten serveren die voor iedereen lekker zijn, ook voor mensen die geen behoefte hebben aan veganistisch eten”, aldus het jonge ondernemerskoppel.

Vegansa is gestart in Gits maar is al lang niet meer alleen actief in West-Vlaanderen maar over heel België.

Drankjes

“Binnen twee maanden opent ons eerste restaurant dus zijn we daar volop mee bezig. Verder willen we in de toekomst ons assortiment groter te maken door ook bijvoorbeeld aangepaste vegan drankjes te serveren bij het eten.”

“Als ik dan echt even luidop mag dromen, dan hoop ik dat er nog veel restaurants bij komen in alle provincies van ons land”, besluit Sarah. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier