Brugse restaurants Onslow en Quatre Vins geselecteerd voor nieuwe Bib Gourmand van Michelin

Brugse restaurants Quatre Vins en Onslow zijn nieuwkomers in de Bib Gourmand van Michelin. © archief Davy Coghe
Redactie KW

De Brugse restaurants Onslow en Quatre Vins zijn nieuwkomers in de selectie van de Bib Gourmand van Michelin.

De bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmand-restaurants is het startschot van een spannende periode voor Belgische chefs. Binnen twee weken, op maandag 26 februari, worden namelijk de Michelin-sterren voor 2024 voorgesteld.

“Verdomd lekker eten”

“We verheugen ons om naar jaarlijkse gewoonte de nieuwe selectie Bib Gourmand restaurants voor België en Luxemburg voor te stellen”, aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin Gidsen in de Benelux. “Deze zaken dragen de filosofie uit om een geweldige maaltijd aan te bieden voor een gematigde prijs. Het maakt niet uit of dit in de vorm is van mezze, tapas of een klassiek driegangenmenu. De restaurants die dit jaar worden onderscheiden met een Bib Gourmand tonen aan dat ze zich niet aan één stijl of concept houden, maar wel één constante hebben: verdomd lekker eten.” 

De Bib Gourmand-selectie in België en Luxemburg telt dit jaar 15 nieuwe adressen. West-Vlaanderen springt er ook uit. In Brugge zijn er twee nieuwe Bib Gourmand restaurants: Onslow en Quatre Vins.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier