Bestuur herziet “vage” huurovereenkomst: Gemeente zoekt nieuwe uitbater voor Time Out

Schepen Tina Ledaine voor de Time Out. Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een nieuwe concessionaris.© (Foto Coghe)
Schepen Tina Ledaine voor de Time Out. Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een nieuwe concessionaris.© (Foto Coghe)
Redactie KW

Het lokale bestuur van Ichtegem moet op zoek naar een nieuwe concessionaris voor de cafetaria op het sportcomplex. Jessie Vanspanghe heeft na negen jaar trouwe dienst de concessie in de Bruggestraat in Eernegem opgezegd. Het was voor het bestuur de gelegenheid om de huurovereenkomst te herzien.

“Tijdens de gemeenteraad van 6 mei 2021 hebben we de contouren van de concessieovereenkomst herzien en vastgelegd”, vertelt schepen Tina Ledaine. “Meer zelfs, we hebben een volledige plaats- en inboedelbeschrijving opgemaakt. In het verleden was dit allemaal te vaag of onbestaande, en waren er daar soms misverstanden over.”

Terras beperkt

“In de plaatsbeschrijving hebben we onder andere de limieten van het terras vastgelegd. Zo vallen alle buitenterreinen voortaan buiten de concessie. Ook de zogenaamde projectieruimte zit niet in de concessie, omdat daar nogal wat vaste activiteiten in doorgaan. Het gebruik van deze zaal kan aangevraagd worden via de gemeentelijke uitleendienst. De Boltra zit wel nog in de concessie. Verenigingen kunnen bij het afhuren van de polyvalente zaal van de Klokkenput nog altijd drank verkopen, maar een terras buiten mogen ze niet plaatsen.”

We hebben in de plaatsbeschrijving onder andere de limieten van het terras vastgelegd

“Op basis van een schattingsverslag hebben we ook een nieuwe huurprijs vastgelegd. Die is herleid tot 1.250 euro. Dat bedrag ligt lager dan voorzien in het schattingsverslag, maar ligt ook nog wel in de lijn van wat nu betaald wordt. Per slot van rekening willen we snel een nieuwe uitbater, en een te hoge huurprijs zou eventuele kandidaten kunnen afschrikken.”

“De toekomstige uitbater krijgt ook de kans om de cafetaria zelf in te richten. Dat brengt natuurlijk een investering met zich mee, maar het geeft wel de vrijheid aan de nieuwe uitbater om er zijn eigen stempel op te drukken. De concessiehouder is ook vrij van keuze van zijn leveranciers.” (RI)

Alle info omtrent concessie en procedure: www.ichtegem.be/concessie-time-out. Tot uiterlijk 28 mei 2021 om 12 uur kunnen kandidaturen ingediend worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier