Arno en Hermien openen restaurant ANDER in Nieuwpoort: “Focus op huiselijke sfeer en streekmenu”

Arno Depoorter en Hermien Vermeulen van restaurant ANDER. © GK
Redactie KW

Op vrijdag 27 oktober openen Arno Depoorter en Hermien Vermeulen om 19 uur de deuren van hun restaurant ANDER in de Potterstraat 15 in Nieuwpoort. Het gepassioneerde duo streeft naar een huiselijk gevoel. “We zijn pas tevreden als we onze klanten gelukkig hebben kunnen maken met een heerlijke streekgebonden gastronomische avond”, zegt gastvrouw Hermien.

Afkomstig uit Poperinge, waar Arno en Hermien ruim vijf jaar restaurant Passage in de Veurnestraat runden, trekt het dynamische duo nu naar Nieuwpoort om er restaurant ANDER uit de grond te stampen. “Een nieuwe uitdaging. We zochten iets aan de kust en vonden uiteindelijk onze droom in de gewezen locatie van M Bistro, dat een ander adres opzocht. We werden meteen verliefd op dit kleinschalig restaurant, goed voor een 14-tal zitjes, met een tuintje en leuk ruim terras”, stellen Arno en Hermien.

Streek- en marktmenu

Arno en Hermien vonden hun liefde voor koken tijdens hun opleiding aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, waar ze elkaar ook leerden kennen. “We rondden onze studie samen af in 2016 met Wereldgastronomie, gevolgd door stages in enkele vooraanstaande restaurants in binnen- en buitenland. Onze passie leidde ons naar Passage in Poperinge en nu naar ons eigen restaurant, ANDER. We kozen de naam omdat we anders willen zijn dan een ander. We kiezen steevast voor een huiselijk gevoel en werken met een vast streek- en marktmenu, met keuze tussen vis, vlees of vegan. Met de zee in onze voortuin en de polders in het hinterland zitten we uitstekend. Dagverser kan haast niet”, stelt chef Arno. Er is keuze tussen een vier-, vijf- en zesgangenmenu, vanaf 60 euro, exclusief wijn. (GK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier