Frederic Bruneel strandt net voor wereldfinale Young Chef 2015

Redactie KW

Frederic Bruneel (27) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de wereldfinale van Young Chef 2015, een culinaire wedstrijd die op zoek gaat naar de beste jonge chef ter wereld.

Het Italiaanse watermerk San Pellegrino en de culinaire site www.finedininglovers.com zijn op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Liefst 3.620 chefs uit 192 landen, die hoogstens 30 jaar zijn en minstens één jaar ervaring in een restaurant hebben, dienden hun kandidatuur in voor Young Chef 2015.

Om alles overzichtelijk te houden, deelde de organisatie de wereld in twintig regio’s in, waarna ALMA – ‘s werelds belangrijkste internationale centrum voor opleiding in de Italiaanse keuken – alle kandidaten evalueerde en tien finalisten per regio selecteerde. Onder hen één West-Vlaming : de naar Brugge uitgeweken Kortrijkzaan Frederic Bruneel (27), souschef van het Brugse restaurant Kok Au Vin.

Maandag 16 februari vond in Sint-Stevens-Woluwe, onder leiding van voorzitter Sergio Herman, de finale tussen de tien beste kandidaten uit de Benelux plaats. Frederic Bruneel waagde zijn kans met een moderne versie van de klassieker kabeljauw met prei, maar een foutje met zijn kaassaus deed hem de das om. De zege ging naar Alex Joseph van restaurant Rouge Tomate uit Brussel. Hij stoot door naar de wereldfinale in Milaan, waar hij het binnen enkele maanden zal opnemen tegen de besten van de andere 19 wereldregio’s.

(ON)

Lees ook Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 20 februari