De nieuwe Gault&Millau-gids werd maandag voorgesteld.
“De chef van het jaar is een evidente keuze geworden”, klinkt het in het jurycommentaar. “Wij zijn dit jaar verschillende keren bij Filip op inspectie geweest, en konden telkens vaststellen dat hij de hedendaagse keuken beheerst, een vakmanschap dat hij combineert met respect voor het product.”
“Als stichter van de NorthSeaChefs verricht hij onvervalst pionierswerk”
“Wat ons daarbij vooral heeft gecharmeerd, is dat hij een pleitbezorger is van goede producten, en dan denken we in de eerste plaats aan die uit de Noordzee. Als stichter van de NorthSeaChefs verricht hij onvervalst pionierswerk. Ook deze inzet voor duurzaamheid maakt van hem de perfecte chef van het jaar. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn talent om met letterlijk alle schatten uit de Noordzee te werken, van de bekende toppers tot de miskende sukkelaars. Het podium dat onze chef van het jaar geeft aan vis ‘van bij ons’ past in een bredere beweging van aandacht voor het lokale product, en dat sterkt ons in onze keuze.”
De Jonkman krijgt in de nieuwe gids een score van 18/20 mee.
(FV)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier