In samenwerking met Bruggelingen brouwt Brouwerij De Gouden Boom haar eerste seizoensgruut: ‘Brugge Lentegruut.’
Het brouwersteam en de kruidenmeester van Brouwerij De Gouden Boom, dat onder andere Brugge Tripel en de abdijbieren van Steenbrugge brouwt, heeft samen met een aantal horeca-uitbaters de handen in mekaar geslagen om exclusief voor de stad Brugge – voor elk seizoen – een speciaal bier verrijkt met het historisch kruidenmengsel gruut te brouwen. Het eerste gerstenat is een feit: Brugge Lentegruut
Vanaf de start van elk seizoen zal het bier in een aantal cafés in Brugge kunnen worden gedegusteerd. In het Brugge Bier Museum stelt de kruidenmeester, ieder seizoen, aan een Brugs panel van horecaondernemers en specialisten vier bieren geraffineerd met gruut voor. Het proefpanel beslist welk bier later uit de kraan zal vloeien.
Je kan het biertje voortaan in deze cafés proeven: Brugge Bier Museum, Brugs Beertje, 2BE, Le Trappiste, Café Marcel, Brugsch Bierateljee, De Garre, De Kelk, De Cambrinus, De Zandloper en 21 Drafts.
Brugge Lentegruut in een notendop:
Bierstijl : Zwaar blond bier van hoge gisting, verrijkt met ‘Gruut’
Gebruikte kruiden: Onder andere: koriander , kaneel, jeneverbes, zoete sinaasappelschil,…
Aroma: Fruitig en kruidig
Smaak: Alcoholisch, volmondig bier met een stevige toets van jeneverbes
Alcoholgehalte: 8.7 vol.% alc.
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier