De ‘Hollandse nieuwe’ lieten een week langer op zich wachten omdat de leveranciers het vetgehalte van de jonge haringen eerder onvoldoende achtten.
Eindelijk zijn de verse maatjes aan wal. Dat ze wat later dan voorzien kwamen, lag aan het te koude weer van de voorbije maanden.
Er hangt veel ‘vlees’ aan
“Maar nu zijn ze er, en ze smaken heerlijk”, jubelt Glenn Dangreau van het Maatjescomité, terwijl hij op de Visserskaai het eerste tonnetje opent en de visjes laat proeven door Luc Caals, Wendy Van Wanten en gedeputeerde Franky De Block. De drie ere-genodigden zijn het er roerend over eens: er hangt veel ‘vlees’ aan, de smaak is vol en ze zijn voldoende vettig. “Ze zijn niet super super, maar zeker van bijzonder goede kwaliteit. Al maar goed dat men even gewacht heeft om ze voor consumptie prijs te geven”, besluit Glenn Dangreau. De eerste maatjes gingen bij hun feestelijk onthaal alleszins vlot van de hand aan twee euro het stuk.
(Rio)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier