Driekwart van restaurants al volzet op oudejaarsavond

Redactie KW

Van de restaurants die met oudejaarsavond de deuren openen, is intussen al driekwart volledig volgeboekt. Op kerstavond is dat ruim de helft.

Dat concludeert Horeca Vlaanderen na een rondvraag bij 412 horecazaken. Een ruime meerderheid (78 procent) van hen zegt evenveel of meer boekingen ontvangen te hebben in vergelijking met vorig jaar. Een onderzoek van Foodservice Alliance wijst ook uit dat iets meer mensen dan vorig jaar uit eten gaan met de feestdagen.

“Wie nog wil reserveren moet zich haasten: vele zaken zijn reeds volgeboekt, anderen hebben nog enkele tafels beschikbaar”, is afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen Danny Van Assche duidelijk. “Het aantal boekingen gaat nog steeds in stijgende lijn, zij het iets minder dan de voorbije twee jaren. Oudejaarsavond blijft de meest populaire feestavond. Vaak wordt restaurant- en cafébezoek gecombineerd: men gaat eerst met vrienden of familie uit eten en men sluit af in een café of dansgelegenheid.”

Brugge heeft tweede duurste vijfgangenmenuprijs

Wie tijdens de komende feestdagen uit eten gaat en er kiest voor het kerstmenu, krijgt volgens een onderzoek van Foodservice Alliance vooral hert te zien (40 procent van de restaurants), voor fazant (24 procent), kreeft en sint-jacobsschelpen (allebei 22 procent) en rundsvlees (19 procent). In Aalst is de vijfgangenmenuprijs het hoogst (77 euro), voor Brugge (71 euro) en Mechelen (68 euro).

(Belga/foto Flickr.com)