Het Belgisch paviljoen op de komende wereldtentoonstelling, volgend jaar in de Noord-Italiaanse stad Milaan, krijgt hoogtechnologische keukentechnologie. Het diamantvormig fornuis van Maes Inox werd maandag op Horeca Expo gekeurd door ‘peter’ driesterrenchef Peter Goossens.
Foto Twitter/Femke Vandevelde
Het vijf meter lange inox fornuis heeft een brug met LED-verlichting en is getekend in de vorm van een diamant. Het ontwerp moest passen binnen het Belgisch paviljoen dat de ‘Belgische identiteit’ wil combineren met ‘duurzaamheid en technologische innovatie’.
Het perceel van de Belgische delegatie is ruim 2.700 vierkante meter groot. Op een 900 vierkante meter gelijkvloerse oppervlakte worden een expositie- en productieruimte, vip-receptie en dienstruimte voorzien, daarboven komen nog meer vergader- en receptiezalen en een dakterras. Een duizend vierkante meter grote tuin wordt de publieke tentoonstellingsruimte met onder meer een groot centraal atrium, bar, chocoladehoek, bier- en kaasstand, restaurant en open keuken waar het diamantvormig fornuis een centrale plek inneemt.
Ook al bij The Jane van Sergio Herman
Het bedrijf Maes Inox uit Harelbeke ontwierp eerder dit jaar de keuken voor Sergio Herman en Nick Bril (The Jane) en ontwierp en installeerde onder meer ook de keuken van René Redzepi van ‘s werelds beste restaurant Noma in Kopenhagen.
De Wereldexpo in Milaan vindt plaats van 1 mei tot 31 oktober 2015 en telt 144 deelnemende landen. Het thema van de 34ste universele wereldtentoonstelling is ‘Voedsel voor de planeet, energie voor het leven.’
(Belga)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier