Cocktailbar uit Knokke, koffiebar uit Oostende en de gehaktballen van Wim in de prijzen

Redactie KW

Ze rijfden allen een van de ‘Hospitality awards’ binnen.


Maandagavond verwelkomde Venuez in het gezelschap van presentator Gene Bervoets ruim 300 gasten in het prestigieuze Viage Grand Casino Brussels. Tijdens dit prestigieuze evenement werden de acht meest toonaangevende horecazaken, de horecaondernemer en de allerbeste bartender van het jaar bekroond door een strenge jury, bestaande uit Vincent Degroote, Femke Vandevelde, Rolf Schollaert, Peter Hernou, Bernard Lahousse, Debbie Pappyn, Maël Schamp, Yves Van De Ven en Tom Palmaerts.

Prijzen voor cocktail- en koffiebars

The Pharmacy in Knokke viel twee keer in de prijzen. Ze wonnen de prijs voor Best Cocktail Bar en lieten daarbij de Upper Room Bar (The Jane) achter zich. Ran Van Ongevalle kreeg daarenboven ook nog eens de “Best Bartender Award”, uitgereikt door mixologist Ben Belmans.

Cocktailbar uit Knokke, koffiebar uit Oostende en de gehaktballen van Wim in de prijzen


In Oostende viel de koffiebar “De Familie Jansen” in de prijzen. De twee Limburgse uitbaters verhuisden naar Oostende en openden daar een succesvolle koffiebar. De jury kwam maar liefst zes keer langs. Productkennis, klantvriendelijkheid en expertise waren de belangrijkste criteria. Coby vindt de prijs vooral leuk voor Oostende. Het feit dat haar zaak opgepikt wordt door een erkend horecablad, toont aan dat de stad heel wat mogelijkheden biedt voor kleine en alternatieve zaken.

Wim Ballieu viel opnieuw in de prijzen met Balls and Glory. Zijn concept werd verkozen tot “Best Hospitality Concept”.

(FV/MF)

>> Alle winnaars :

Best Cocktail Bar: The Pharmacy, Knokke (uitreiking : Rolf Schollaert)

. Best Coffee Bar: De Familie Jansen, Oostende (uitreiking : Peter Hernou)

. Best Restaurant Concept: The Jane, Antwerpen (Uitreiking : Bernard Lahousse)

. Best Hotel Concept: Hotel des Galeries, Brussel (Uitreiking : Debbie Pappyn)

. Best Nightlife Concept: Labyrinth Club, Antwerpen (uitreiking : Mael Schamp)

. Dare Devil Award: Pistolet-Original, Brussel (uitreiking : Tom Palmaerts)

. Best Bar Concept: Hummingbird, Mol (uitreiking : Yves Van de Ven)

. Best Hospitality Concept: Balls and Glory van Wim Ballieu (uitreiking :Femke van de Velde)

. Hospitality & Style Award: Kasper Stuart (uitreiking, Vincent de Groote)

. Best Bartender: Ran Van Ongevalle (uitreiking = Ben Belmans)