‘Biergastronomie in de Westhoek’, het boek dat Stefaan Couttenye, chef van restaurant ‘t Hommelhof op het Watouplein, en zijn zoon Simon in december vorig jaar voorstelden, is nu ook in het Engels verschenen.
Het boek kreeg de naam ‘Cooking with Belgian Beers’. Meer dan veertig recepten worden er in beschreven, en er wordt uitleg gegeven bij de zowat vijftig gebruikte biersoorten. Jan Dhondt uit Proven schreef een groot aantal teksten met onder meer de situering van de Westhoek, over ‘t Hommelhof, het bier als streekproduct en de hopscheuten. Gentenaar Tom Swijns stond in voor de fotografie.
Van Stefaan Couttenye verschenen eerder ‘De Bierkeuken van ‘t Hommelhof’ (1999) en ‘De Smaak van Bier’ (2006). Het boek telt 144 pagina’s met 120 illustraties. Volgens uitgever Stichting Kunstboek zijn dergelijke boeken vooral in de Verenigde Staten en Japan erg gegeerd.
(AHP)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier