Veurne wil met WhatsApp Business ondernemers gerichter informeren

Schepen Jan Verfaillie en deskundige Lokale Economie Stephanie Thybaert.© Myriam Van Den Putte
Schepen Jan Verfaillie en deskundige Lokale Economie Stephanie Thybaert.© Myriam Van Den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Veurne zal voortaan ook via WhatsApp Business met haar ondernemers communiceren, als aanvulling op de bestaande communicatiekanalen. Bedoeling: de ondernemers snel, efficiënt en nog gerichter informeren.

De stadsdiensten gaan aan de slag met de nieuwe WhatsApp Business-module om met gerichte communicatie de ondernemers op de hoogte te brengen van nieuws dat voor hen een impact heeft. Jan Verfaillie, schepen van Communicatie en Bedrijfsleven: “Denk maar aan wegenwerken, aanpassingen van de coronamaatregelen, projecten die worden opgestart om de lokale economie te stimuleren… Momenteel gebeurt die communicatie via e-mail, sociale media en websiteberichten. Om er zeker van te zijn dat ondernemers belangrijke communicatie wel degelijk ontvangen, kiest Stad Veurne voor WhatsApp Business. Hun smartphone hebben ze immers altijd wel bij de hand! Met een doelgroepenbeleid wil het stadsbestuur volop inzetten op gerichte communicatie.”

Pijnpunten

“Veurne nam eind 2020 deel aan de impactstudie van Universiteit Antwerpen over de gevolgen van de coronacrisis op de lokale economie en welke pijnpunten ze hadden ondervonden”, legt Stephanie Thybaert (deskundige Lokale Economie) uit. “Deze studie toonde aan dat de lokale economie tevreden was over de inspanningen van het stadsbestuur, maar dat de communicatie gerichter kon worden uitgestuurd. Met deze WhatsApp Business-module wordt er dus aan deze vraag beantwoord. Veurne is een economische grootmacht binnen de brede omgeving. Er zijn meer dan 850 ondernemers actief binnen onze stad en zij zorgen voor heel wat jobs. Zo is er een tewerkstellingsgraad van maar liefst 122%, wat wil zeggen dat er voor iedere 100 Veurnaars maar liefst 122 werknemers zijn. Het stadsbestuur doet er alles aan om de economische motor optimaal te laten draaien.”

In de praktijk

Ondernemers kunnen zich op www.veurne.be/whatsapp-ondernemers aanmelden om in het mailbestand te worden opgenomen. Ze ontvangen enkel berichten die voor hen van toepassing zijn. De berichten worden op basis van onderwerp, locatie van het bedrijf of doelgroep opgemaakt en verstuurd. Het zijn korte berichten die zullen verwijzen naar meer uitgebreide informatie op www.veurne.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.