Varkensboeren openen de Glorius Schuur in Houthulst

Op de foto zien we hoe burgemeester Jeroen Vandromme samen met Herlinde Lafaut zaakvoerder van Gloruis en omringd door haar echtgenoot Bart Goemare en hun zoon en dochter en daarbij ook nog een delegatie van het gemeentebestuur. © AC
Redactie KW

Op vrijdag 5 juli vond in de Melanedreef 24 in Houthulst de feestelijke opening van de Glorius Schuur en de nieuwe tastingruimte plaats.

“In de tastingruimte komen passie voor vakmanschap en liefde voor ambachtelijk vlees samen en kan men de smaak en kwaliteit van onze producten proeven tijdens workshops en proeverijen”, vertelt Herlinde Lafaut van Glorius. “Puur, eerlijk en lokaal zijn onze kernwoorden. Naast vers varkensvlees bieden we met Glorius ook een breed scala aan charcuterie en horecabereidingen. Dit jaar hebben we ons assortiment uitgebreid met de overname van Vleeswaren Laeremans uit Gistel, een gerenommeerd charcuteriebedrijf met meer dan vijftig verfijnde producten. Samen met onze zoon Charles zijn we trots om Laeremans onderdeel van de Glorius-familie te maken, waardoor we onze nose to tail-filosofie nog beter kunnen uitdragen.”

In het hart van West-Vlaanderen, midden de groene weiden van Merkem, bevindt zich de Glorius Hoeve. “Wij zijn een familiebedrijf, geleid door mezelf en Bart Goemaere. We staan voor een rijke traditie van vakmanschap en toewijding. Op de hoeve wordt met liefde en zorg dagelijks gewerkt aan het welzijn van onze 8.000 varkens, waarbij elk dier de beste voeding en verzorging krijgt. Bij Glorius geloven we dat heerlijk en duurzaam varkensvlees begint bij een kwaliteitsvolle kweek. Onze slogan Van zaadje tot karbonaadje benadrukt onze toewijding aan elke stap van het proces. Onze varkens worden met zorg grootgebracht en krijgen zelfs kruiden in hun voeding, wat bijdraagt aan de kwaliteit en smaak van het vlees.”

Belgische primeur

Met charcuterie die gemaakt wordt van het eigen varkensvlees, is Glorius goed voor een primeur op de Belgische markt. Er zijn al meer plaatsen waar wordt gewerkt met vlees van eigen kweek, maar dat is dan meestal met het vlees van runderen. (ACK)

Meer info: www.glorius.be, 0478 42 84 04 en info@glorius.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier