Supermarkt Spegelaere in Eernegem is vernieuwd: “Gevoel van een overdekte markt”

Arnold, Jan, Stefaan en Jonas in de vernieuwde supermarkt. © Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Hoewel de winkel nooit gesloten was, werd op 27 juni de vernieuwde supermarkt Spegelaere in Eernegem officieel geopend. Met een combinatie van een traditionele supermarkt en een versmarkt onder één dak zet de familie volop in op de toekomst.

60 jaar geleden richtte Arnold Spegelaere met zijn vrouw een eerste supermarkt op; ondertussen telt deze familiale supermarkt één van de laatste in België vier vestigingen. Naast Eernegem zijn er ook winkels in Oostende, Oudenburg en Jabbeke. De drie zonen Jan, Stefaan en Kristof hebben nu de leiding in handen, en ook de derde generatie staat klaar, met Jonas en Tom.

Achter de bestaande supermarkt werd een nieuw gebouw opgetrokken, waarna de oude winkel tegen de vlakte ging om plaats te maken voor een ruime parking, waar op termijn ook laadpalen zullen geplaatst worden. “In de nieuwe winkel combineren we de traditionele supermarkt met een ruime versmarkt”, vertelt Jonas. “Mijn vader en zijn broers trokken hiervoor heel Europa rond, om ideeën op te doen om dit te kunnen verwezenlijken.”

Eernegem laatst aan de beurt

Eernegem was de laatste van de vier vestigingen die volgens dit unieke concept verbouwd werd. “Wij zitten voortdurend in bouwmodus”, weet Jonas. “We pakken telkens de ‘oudste’ winkel aan om deze te upgraden, want in deze branche is stilstaan achteruitgaan.”

De winkel geeft de klant het gevoel dat hij op een overdekte markt rondloopt, met veel ruimte tussen de rekken en veel natuurlijke lichtinval. In de versmarkt kan je rustig zelf je waren uitkiezen maar er is ook bediening voor vlees, charcuterie en kaas, wat dan weer voor een persoonlijke touch zorgt.

Spegelaere promoot ook graag lokale producten, daarom zitten er veel Belgische en West-Vlaamse producten in het assortiment.

Supermarkt Spegelaere, Aartrijkestraat 122, Eernegem. De winkel is dagelijks open van 8.30 tot 19.30 uur (op zon- en feestdagen tot 12 uur).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier