Standaard Boekhandel verhuist naar K in Kortrijk en neemt intrek in cluster van drie panden

Winkelverantwoordelijke Ruud Meijers en genreverantwoordelijken Sytske Boone en Rebekka Beeckaert © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

De Standaard Boekhandel verlaat de Doorniksestraat en keert na vijf jaar terug naar het winkelcentrum K in Kortrijk op de hoek van de Steenpoort en Sionstraat. “Het team kijkt ernaar uit te verhuizen naar een mooie nieuwe omgeving. Het toekomstige pand is moderner en ruimer. Hier is het te krap voor ons aanbod”, zegt winkelverantwoordelijke Ruud Meijers.

Binnenkort starten de inrichtingswerken in de gewezen panden van Massimo Dutti, Superdry en Max Mara. Standaard Boekhandel zal naar het veel groter pand aan de buitenzijde van de K verhuizen. “Volgend jaar bestaat het winkelcentrum 15 jaar en er zijn grote veranderingen op komst”, zegt K-manager Dominique Desmeytere. “Van verschillende panden maken we één groot pand. De markt is momenteel niet meer zo breed waardoor we voor de panden gerealiseerd in 2010 niet overal een huurder vinden. Daarom brengen we een aantal ruimtes samen. Het eerste grote voorbeeld is Standaard Boekhandel op de hoek van de Steenpoort en Sionstraat.”

“De markt is momenteel niet meer zo breed waardoor we voor de panden gerealiseerd in 2010 niet overal een huurder vinden” – Dominique Desmeytere

Vroeger zat Standaard Boekhandel op het tweede verdiep in de K in Kortrijk, maar dat bleek geen succes. “Ze zaten toen veel te ver en nu verhuizen ze naar de meest commerciële plaats. De kruising van de Steenpoort en Sionstraat is waarschijnlijk het drukste punt in het winkelwandelgebied van Kortrijk. Daarnaast genieten ze ook van de vernieuwing aan het publiek domein en het concept van slow shopping”, vertelt Dominique. Onder meer in de Sionstraat komt een aantrekkelijke groenzone met bloemenperken en zitelementen. Tegen de zomerbraderie moet het Kortrijkse winkelwandelgebied er groener uitzien. Rond die periode zal Standaard Boekhandel de deuren van de nieuwe locatie openen.

“Het is de bedoeling om nog clusters te maken. Zo neemt ook modemerk Skechers haar intrek in de K, in de gewezen panden van Kameleon The Happy Store en Mayerline. We willen ons aanbod meer richten op jonge mensen en nu Kortrijk ook een echte studentenstad is geworden, hopen we hen zo meer naar het centrum te trekken”, besluit Dominique.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier