Roeselaars familiebedrijf Electro Deforce start maandag met uitverkoop

(Foto Bert Feys)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Na 56 jaar komt er binnenkort een einde aan het familiebedrijf Electro Deforce. Dirk en Jan, die in 1993 samen met hun twee broers de zaak overnamen van hun vader Roger, gaan op pensioen. Op maandag 19 augustus start er een uitverkoop in de zaak langs de Godshuislaan.

Roger Deforce richtte in 1968 zijn eigen electrobedrijf op. “In die tijd waren er nog erg weinig elektrische toestellen. Een wasmachine en een stofzuiger bestonden al, maar van vele andere toestellen die we nu verkopen was er toen nog geen sprake”, aldus Dirk Deforce. Hij nam samen met zijn broers Freddy, Jan en Francky in 1993 de zaak van hun vader over.

“Inmiddels was Electro Deforce al erg gegroeid. De interesse in huishoudtoestellen was plots heel groot. Ook verschillende nieuwe toestellen kwamen op de markt.” Het bedrijf breidde tot twee keer toe uit langs de Westlaan, maar in 1999 besloot de familie om met hun zaak te verhuizen naar een grotere site iets verderop langs de Godshuislaan. Op de site van een voormalige textielververij werd een moderne winkel met aanpalend magazijn gebouwd. Het familiebedrijf is er sindsdien gevestigd.

Grote merken

Vandaag de dag runnen broers Dirk en Jan nog steeds het bedrijf. Indien nodig kunnen ze ook nog steeds rekenen op hun broer Francky. Freddy is spijtig genoeg inmiddels overleden. “We verkopen nog steeds grote merken zoals bijvoorbeeld Miele en Bosch, maar ook voor andere merken kan men bij ons terecht. Daarnaast zijn we nog altijd gespecialiseerd in herstellingen”, aldus Dirk (68) en Jan (66).

Zij hebben inmiddels al even de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De voorbije 2,5 jaar werd er gezocht naar een overnemer voor het bedrijf, maar die werd niet gevonden. Ook binnen de familie voelt er zich niemand geroepen om de zaak verder te zetten. “Jammer, maar we denken dat we samen wel een mooi ondernemersverhaal hebben geschreven. Voor ons wordt het straks wel wat aanpassen. We hebben jarenlang ons met de volle honderd procent ingezet voor het bedrijf. We zijn onze klanten erg dankbaar voor het vertrouwen dat ze jarenlang in ons hebben gesteld.”

Uitverkoop

De broers willen in schoonheid eindigen en organiseren vanaf maandag 19 augustus een grote uitverkoop met serieuze kortingen. “Wanneer de laatste dag wordt van het bedrijf weten we nu nog niet, maar we verwachten dat de interesse in de uitverkoop wel groot is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier