Overnemer gezocht voor Slagerij Els & Jozef

Els Vansteelant en Jozef Vanbelle. © DC
Redactie KW

Na 33 jaar uitbating stellen Jozef Vanbelle (58) en Els Vansteelant (58) hun slagerij in de Koolkerkse Steenweg in Sint-Jozef te koop. “Na jaren van hard werk, willen we het wat rustiger aan doen”, zegt Jozef. “Maar we stoppen niet voor er een geschikte koper of overnemer gevonden is.”

Slagerij Vanbelle, ook wel bekend als Els & Jozef, werd opgestart in 1991 en vormt al jaren een vaste waarde voor de inwoners van Sint-Jozef en wegens de goede reputatie ook van veel verder. “Ik heb vijf jaar opleiding voor slager gevolgd in Ter Groene Poorte en ben aansluitend begonnen in de toenmalige Unic in Zedelgem. Daar heb ik acht jaar gewerkt waarvan vier jaar als chef beenhouwer”, weet Jozef Vanbelle nog goed.

Specialiteiten

“Via een leverancier daar vernam ik dat er in Sint-Jozef bij Brugge een slagerij stond over te nemen. Dat was de zaak van Roland Vlaminck en Ginette Inghels.” Els en Jozef lieten de kans niet liggen en konden al vlug een ruim en trouw cliënteel opbouwen. Specialiteiten waren al die jaren gehakt en verse braadworsten, droge worst, bloedworst en boerenpatés. “Dat wordt allemaal vers in huis bereid, net zoals ook onze meer dan vijftien salades, zoals vleessalade en kipsalade. Ik durf wel zeggen dat zoveel huisbereidingen toch wel een uitzondering geworden zijn”, weet Jozef Vanbelle.

Maar nu kijken Jozef en Els dus uit naar een overnemer of misschien wel koper voor hun zaak. “Wij naderen stilaan de pensioengerechte leeftijd en willen tijdig de opvolging of stopzetting voorbereiden. Het liefst willen we een jong slagerskoppel vinden om de zaak verder te zetten”, zegt Jozef. “Maar ik besef dat overnames niet meer zo evident zijn in deze branche waarin er heel hard moet gewerkt worden. We hopen eerder overnemers te vinden maar als dat niet lukt, werken we sowieso verder tot 2027, omdat we dan met pensioen kunnen. Als er geen overnemer gevonden wordt, zetten we het pand als woning te koop.”

Dominique Persoone

“We hebben het altijd graag gedaan maar hebben ook ontzettend hard gewerkt en kijken er naar uit het iets rustiger aan te doen”, vervolgt Jozef. “We zijn onze vele goede klanten, waarvan chocolatier Dominique Persoone wel de bekendste zal zijn, erg dankbaar en koesteren de mooie momenten met hen.” (PDV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier