NHV verlengt contract met Nederlandse loodsenorganisatie en doet dit met nieuwe helikopters

NHV staat bekend om zijn knalgele helikopters. © Tom Buysse
Redactie KW

NHV Groep uit Oostende heeft vandaag aangekondigd dat het een contractverlenging heeft getekend voor het leveren van haar helikopterdiensten aan de Nederlandse Loodsenorganisatie met nieuwe helikopters.

Het langlopende contract, toegekend aan NHV, zal de Nederlandse loodsenservice blijven ondersteunen vanuit Pistoolhaven (Rotterdam) en zal de huidige vloot Dauphin helikopters vanaf 2025 vervangen door een nieuw type. De helikopterdiensten van NHV spelen een cruciale rol bij het snel vervoeren van loodsen van en naar grote schepen die door Nederlandse havens navigeren, vooral tijdens uitdagende weersomstandigheden.

In een belangrijke upgrade zal NHV de huidige vloot vervangen door twee hypermoderne Airbus H145 D3-helikopters voor verbeterde veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties.

Elco Oskam, Manager Operations regio Rotterdam-Rijnmond bij de Nederlandse Loodsenservice Organisatie, deelde zijn tevredenheid over de contractverlenging: “De Nederlandse Loodsenorganisatie is verheugd over de verlenging van onze langdurige samenwerking in een nieuw contract met NHV. Met een toekomstige vernieuwing van de vloot als onderdeel van het contract kijken we uit naar een nieuw tijdperk waarin onze mariene loodsen op een veilige en duurzame manier worden ondersteund in hun werkzaamheden.”

Bart Sinnaeve, Directeur Operaties bij de Helikopterdiensten en West-Afrikaanse Business Unit van NHV Groep, benadrukte de waarde van de vernieuwde samenwerking: “Het voortzetten van onze succesvolle samenwerking met de Nederlandse Loodsenorganisatie, ondersteund door de introductie van de nieuwe vloot vliegtuigen, markeert een belangrijke mijlpaal. We zijn enorm trots dat we door het team van de Nederlandse Loodsenorganisatie zijn geselecteerd om onze langdurige samenwerking voort te zetten. De beslissing om over te gaan van de Dauphin AS365N3-vloot naar de H145 weerspiegelt onze toewijding om te investeren in de nieuwste technologieën om onze klanten beter van dienst te zijn. Hoewel de Dauphin-helikopters bekend staan om hun betrouwbaarheid, zorgen de geavanceerde functies van de H145 voor verbeterde betrouwbaarheid en efficiëntie.”

Historisch gezien is het loodscontract in Nederland belangrijk voor NHV. Want het is net die activiteit die in 1997 met één Dauphin helikopter, aan de basis lag van de huidige groep. De NHV-groep, met hoofdkwartier in Oostende, is actief in Europa en Afrika en telt ruim 450 werknemers en heeft een vloot van 35 helikopters in dienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier