Kleinste kruidenierszaak in de regio opent de deuren: “Heb je een gram nodig of een volledige kilogram? We helpen je graag verder”

Jean-Yves Callens en Marie-Pierre Becquaert glunderen wanneer ze hun kleine parel tonen. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Klein en toch groots. Kruidenierszaak A Table opende zopas de deuren in de Komense Voorstadstraat, meteen de kleinste van zijn soort in de regio. “Op minder dan 14 vierkante meter hebben we 1.000 producten die we aanbieden.”

Wie bij A Table binnenstapt, staat al bijna even snel in de achtertuin. Met een winkeloppervlakte van amper 14 vierkante meter kan de kruideniersspeciaalzaak zich, met gemak, de kleinste zaak van de regio noemen. “En misschien hebben we zelfs de kleinste van het land!”

Jean-Yves Callens en Marie-Pierre Becquaert glunderen wanneer ze hun kleine parel tonen. “En het is niet omdat we zo klein zijn, dat we daarom helemaal niks in huis hebben. We hebben ons toegespitst op de originele invulling van de kruidenierszaak van weleer. Zo hebben we meer dan 40 verschillende worsten in ons aanbod, sommige zelfs relatief bijzonder. Maar ook voor specerijen voor pakweg een heerlijk aperitief, is men hier aan het juiste adres.”

Kruidenbar

“Onze trots? Dat is onze muur met een ruim aanbod aan kruiden. Noem het gerust een kruidenbar als je wil. Daarin zitten toch echt wel enkele bijzondere producten, zoals gerookt zout. Het zijn zaken die je niet in de supermarkt terug kunt vinden.”

“Daarnaast is ook het kleinschalige iets waarmee we de harten van onze klanten willen veroveren. Koken is leuk, iedereen kan experimenteren in de keuken maar helaas moet je ook vaak grote verpakkingen aankopen. Daar willen we van af stappen. Heb je 1 gram nodig of een volledige kilogram? We helpen je graag verder.”

Een knusse winkel dus, met een familiaal gevoel, die je niet meteen in een gemeentecentrum denkt te vinden. Toch zijn Jean-Yves en Marie-Pierre geen complete nieuwkomers in de wereld van het culinaire ondernemen. “We zijn al jaar en dag aan de slag als traiteur, waar we zowel voor evenementen als voor automatenshops leveren. Toch ontbrak het ons aan dat directe contact met de mensen. Het delen van je liefde voor de keuken of het uitwisselen van recepten. Het zijn zaken die je maar moeilijk in een grootwarenhuis of in een industriële keuken kunt doen.”

A Table, Voorstadstraat 12, 7780 Komen-Waasten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier