Isabel (53) verkoopt al 25 jaar pralines in Oostende en doet dat nu in vernieuwde winkel: “Typisch product waar mensen gelukkig van worden”

Isabel Ostyn in haar vernieuwde winkel. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

25 jaar: zo lang verkoopt Isabel Ostyn al pralines in Oostende. Eerst in de Koningsstraat en sinds veertien jaar in hartje Oostende op het Wapenplein. Voor die gelegenheid bouwde ze haar winkel om. “Mensen met een glimlach zien buiten gaan, is altijd leuk”, zegt de vrouw.

Haar ouders hadden vroeger een bloemenwinkel en Isabel leek gebeten door producten die anderen gelukkig maken. “Bloemen en pralines, wie krijgt dat nu niet graag? Het is zo’n typisch product waar mensen gelukkig van worden”, zegt Isabel. “Ik verkocht eigenlijk – nog voor er van pralines sprake was – kip aan het spit op de markten. Elke dag in weer en wind kippen verkopen… het was een harde stiel. Kip is echter geen luxeproduct en ik bleef maar aan mijn ouders denken.”

En dus besloot Isabel de boeg om te gooien en zelf ook een leuk geschenkproduct te verkopen. “Pralines leek me het meest voor de hand liggend”, legt de vrouw uit. “Toen ik nog in Roeselare woonde, koesterde ik altijd de droom om aan de kust te gaan wonen. Toen ik te horen kreeg dat er een pralinewinkel over te nemen was in de Koningsstraat, ben ik gesprongen. Veertien jaar geleden verhuisden we naar de hoek van de Kapellestraat en de Adolf Buylstraat, op het Wapenplein. Ik heb het altijd graag verkocht, want ik ben zelf een gever en pralines zijn iets om te geven, maar je kan het even goed voor jezelf gebruiken.”

Ruimer gevoel

Daar verkoopt ze sindsdien Neuhaus pralines. Alleen wou ze, gezien die 25ste verjaardag, een nieuwe dynamiek door de winkel doen waaien. “Het zag er niet ruim uit en door zaken te verplaatsen, andere meubels, enzovoort ziet het er helemaal anders uit. Het ziet er veel ruimer uit, ook al is de oppervlakte hetzelfde gebleven. Alles is nieuw: van vloer tot plafond. We zijn blij dat het helemaal klaar geraakt os voor de drukte rond de feestdagen begint, want die komen er stilaan aan.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier