Feestje of festival? Bel Jaron

Wie het tijdens z’n evenement graag droog houdt, kan terecht bij Jaron Vermaercke voor het huren van één of meerdere tenten, maar Exulta Rentals verhuurt ook een pak andere feestmaterialen. (foto JDK)
Redactie KW

Jaron Vermaercke schopte het vorig jaar niet alleen tot Krak van Kortemark, maar hij bewijst nog maar eens ook op het vlak van ondernemen een echte krak te zijn. Door de organisatie van een aantal evenementen voor het jeugdhuis, groeide zijn interesse in party- en festivaltenten en daarom startte hij onlangs zijn eigen zaak Exulta Rentals.

“Ik droom er altijd al van om zelfstandig te zijn”, steekt Jaron Vermaercke (23) van wal. Hij woont in de Amersveldestraat en studeerde Global Business Management aan de VIVES-hogeschool in Brugge. Hij werkt als aankoop- en marketingassistent bij de firma Lecluyse in Kortemark. Jaron is voorzitter van jeugdhuis De Fauteuil en is ook actief in de Kortemarkse jeugdraad.

“Enkele evenementen bij het jeugdhuis en de jeugdraad wekten mijn interesse als het ging om het gebruik van tenten. Die zijn steeds nodig als je grote of minder grote evenementen organiseert, dus kocht ik tenten aan en ging aan de slag. Zo verhuur ik nu kadertenten, stretchtenten, stertenten en piramidetenten, maar ook voor stoelen, tafels, koelkasten of licht en geluid kan je bij mij aankloppen. Hiervoor werk ik voorlopig nog samen met externe partners, maar het is de bedoeling dat mijn zaak nog een beetje groeit. Ik koos voor de toepasselijke naam Exulta Rentals, waarbij Rentals natuurlijk slaat op de verhuur van mijn materiaal. Exulta komt dan weer van het Engelse woord to exult, wat zoveel betekent als iets toejuichen en gelukkig zijn. Dit vond ik wel passend in het hele gebeuren van een evenement.”

Stockage bij ouders

“Op 8 maart ben ik officieel met mijn zaak van start gegaan. Ik zie wel waar ik uitkom. Het is leuk om met iets bezig te zijn en je zaak te zien groeien. Het zou natuurlijk fijn zijn, mocht ik niet meer afhankelijk zijn van anderen en in mijn eigen transport kunnen voorzien. Wat de stockageruimte betreft, alles staat momenteel bij mijn ouders en zolang zij er geen probleem van maken, is dat allemaal oké. Er is zelfs nog een beetje ruimte voor extra materiaal. (lacht) Momenteel is men bezig met het op punt zetten van mijn website. Die moet in april operationeel worden. Daar zal al het feestmateriaal dat ik verhuur per categorie te zien zijn”, besluit Jaron.

(JD)

Alle info vind je vanaf april op www.exulta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier