Een lekker ijsje smullen van de retro ijskar Crème Roulée: “Volledige winter zelf aan gewerkt”

Met hun retro ijskar willen Michiel en Delphine op diverse events staan. © Stefaan Beel
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Een bolletje aardbei, vanille of toch liever chocolade? Op een hoorntje of mag het in een potje? Het ijsjesseizoen is intussen al goed op gang en sinds kort heeft de ruime regio van Roeselare er een nieuw adresje bij, al is dat er wel eentje op wielen. Maak kennis met Michiel Van den Heuvel (23) en Delphine Desmedt (22) van Crème Roulée.

Een jong koppel, allebei met een passie voor ijs. Zo kunnen we Michiel Van den Heuvel uit Roeselare en Delphine Desmedt uit Hooglede het best omschrijven. “Wat mij betreft is die passie er wel pas gekomen door mijn vriendin”, vertelt Michiel ons. “Delphine heeft zeven jaar een vakantiejob uitgeoefend bij een crèmerie. Op die manier is haar passie ontstaan voor het bereiden van ijs. Ondertussen doet ze dat ook heel graag en kwam het idee tot stand om daar iets mee te doen.”

Dat idee leidde uiteindelijk tot Crème Roulée, een retro ijskar. “Het resultaat mag gezien zijn, al zeg ik het zelf”, gaat Michiel verder.

Diverse evenementen

“We hebben er een volledige winter zelf aan gewerkt om uiteindelijk tijdens Schone Schaapjes in Staden van start te gaan. Als vuurdoop kon dat wel tellen, want dat evenement is toch wel behoorlijk groot. Maar het was een goede en geslaagde test, alles verliep vlot.”

Met hun ijskar mikken Michiel en Delphine op een groot gamma van evenementen. “Het is de bedoeling dat we hiermee op events staan zoals een communie, een trouw, een personeelsfeest, noem maar op. Het ijs dat we aanbieden, maken we trouwens volledig zelf. Delphine haar papa is melkboer, dus op vlak van melk hebben we alvast een uitstekend adresje. Naast de evenementen verkopen we ook ijs per liter, dat de mensen kunnen afhalen in ons magazijn in Hooglede waar we dus ook het ijs bereiden.”

Een mooie zomer?

En nu maar hopen op een mooie zomer. “Dat zeker, maar toch zien we dit eerder als een hobby dan een bijberoep. Zelf zit ik op de commerciële dienst bij een labo en Delphine is zelfstandig diëtiste. We hebben dus allebei onze job en dus onze handen vol. Om te beginnen willen we het dus nog even wat ‘rustiger’ aan doen, maar dat wil niet zeggen dat er toch wel wat tijd in kruipt. Crème draaien tot middernacht is geen uitzondering”, besluit Michiel met een lach.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier