Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie”

Op de foto zien we medewerkers Karin, Nele, Yasmine en Laura. “We werken hier met een vast team van een vijf à zes medewerkers en daarnaast flexi- en studentenjobs.” © Foto Kurt
Jenka Watteny
Jenka Watteny Medewerker

Bakkerij Aernoudt opende op vrijdag 19 juli hun vestiging in de Koolskampstraat in Lichtervelde, waar voorheen Brasserie De Voerman was. De bakkerij is zeven op zeven geopend, iedere dag vanaf 6 uur ‘s morgens.

Winkelverantwoordelijke in Lichtervelde is Karin Van Acker. “Sinds april werkte ik in verschillende vestigingen van Bakkerij Aernoudt om alles aan te leren. De Voerman is een bekende locatie, er is hier veel passage en met de op- en afrit van de autosnelweg zitten we hier goed. Het grote voordeel is dat er veel parkeergelegenheid is op deze site. Voor ons is dit dus een perfecte locatie. Hier in Lichtervelde werken we met een vast team van een vijf à zes medewerkers en daarnaast flexi- en studentenjobs.”

Extra winkels

Anick Den Hollander, regioverantwoordelijke voor West- en Oost-Vlaanderen geeft mee dat Bakkerij Aernoudt verder blijft groeien. “In West-Vlaanderen zijn we niet klaar, het plan is om nog winkels te openen. De eerste West-Vlaamse vestiging opende in februari dit jaar in Varsenare. Intussen breidden we uit naar Ichtegem, Oostkamp, Moerbrugge, Torhout en nu Lichtervelde. Hiermee bereiken we onze klanten vanuit veertig winkels, die elke dag voorzien worden van dagvers én ambachtelijk gemaakt brood, patisserie en lekkernijen. We zitten altijd lokaal en geven werkgelegenheid aan de lokale mensen.”

Webshop

Bakkerij Aernoudt is zeven dagen op zeven open, elke dag van 6 tot 18.30 uur, op zaterdag en zondag tot 18 uur. “Je vindt bij ons een uitgebreid assortiment”, zegt winkelverantwoordelijke Karin. “Dagelijks alle soorten brood, een uitgebreid aanbod belegde broodjes, koffiekoeken en minibroodjes. Daarnaast taartjes, ook cijfer- en fototaarten. Het ijs dat verkocht wordt is zelfgemaakt. Wie wil kan online bestellen, bestellingen die geplaatst worden voor 17 uur kunnen de dag nadien worden afgehaald. Alles wat we in de winkel verkopen, kan online besteld worden. Bij de winkel is een tearoom, met dezelfde openingsuren. Klanten kunnen ter plaatse ontbijten, een belegd broodje eten of genieten van een koffie met taart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier