Na een zware brand in september 2019 begon de Ieperse wafelbakkerij Dimabel intensief samen te werken met Biscuiterie Thijs uit Herentals. Die samenwerking wordt nu verankerd met een participatie van 30 % van Biscuiterie Thijs in Dimabel, dat na de zomer hoopt volop actief te zijn op de nieuwe locatie.
“Goed nieuws in rare tijden”, zegt CEO Peter Janssen van Biscuiterie Thijs trots. “De samenwerking tussen onze bedrijven is zeer organisch gegroeid. Het begon na een zware brand bij Dimabel in september vorig jaar. Toen hebben wij hen de kans geboden om een stuk van hun productie bij ons verder te zetten. Tijdens die samenwerking ontdekten we hoe groot onze complementariteit was. Biscuiterie Thijs blinkt uit in grote volumes kwalitatief produceren. Dimabel is dan weer een topper in het ‘health-segment’, met goed verkopende suikervrije en biowafels.”
De twee bedrijven hebben ook een familiale achtergrond. “Ons bedrijf is opgericht door stichter Jules Thys, zijn kinderen zijn nog steeds dagdagelijks intensief bij de zaak betrokken”, zegt Peter Janssen. “Bij Dimabel staat stichter Didier Clarisse nog steeds aan het roer. Het vertrouwen dat tussen ons groeide, kent nu een orgelpunt in deze structurele samenwerking.”
Nieuwe locatie Ieper
Oprichter en zaakvoerder Didier Clarisse van Dimabel is even opgetogen over de samenwerking. “We kunnen nu honderd procent focussen op de inrichting van onze nieuwe productieruimte van 3.000 m² op de Industriezone, Jaagpad 8, in Ieper. Daar hopen we na de zomer klaar te zijn om ons volledige gamma van suikervrije, suikerarme, biowafels en wafels met speciale recepturen terug thuis te brengen in West-Vlaanderen.”
“Sinds de brand van vorig jaar produceerden we in Herentals”, aldus nog Clarisse. “Het zal goed zijn voor onze verdere ontwikkeling dat we de productie en de R&D van onze specifieke nicheproducten weer in een eigen omgeving kunnen laten lopen. We kunnen er ook meer flexibiliteit bieden voor de productie van deze unieke producten.”
“Door de uitwisseling van expertise kunnen beide bedrijven sterker groeien”, vindt Peter Janssen. “Wij kunnen vanuit Herentals enkele kleinere lijnen verschuiven naar Ieper en zo ruimte scheppen voor onze grote projecten. Die stap brengt Dimabel ook extra activiteit. Maar vooral: we willen dat beide bedrijven hun eigen DNA, knowhow en werkcultuur behouden. Dat is belangrijk: Dimabel draait een omzet van ongeveer 2 miljoen euro, wij zitten bijna aan 100 miljoen. Dat vraagt natuurlijk om een verschillende aanpak.”
Peter Janssen wordt lid van de Raad van Bestuur van Dimabel. De dagelijkse operaties blijven beide bedrijven apart aansturen. (TOGH)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier