Variété-artiest en gewezen theaterdirecteur John Grieten overleden

John Grieten voelde zich thuis op het podium.© FRO
John Grieten voelde zich thuis op het podium.© FRO
Redactie KW

Op 27 januari is de bekende Oostendenaar John Grieten, op 93-jarige leeftijd, overleden in AZ Damiaan.

John Grieten was vele jaren actief in de Antwerpse cabaret-zalen voor hij in 1970 naar de kust kwam. Hij trad 15 jaar lang op in café-chantant Taverne 1900, waar hij de lieveling was, niet alleen van de Britse, Duitse en Waalse toeristen, maar ook van de Oostendse muziekliefhebbers. Eerder trad hij 15 jaar lang op, met een internationaal repertoire, als zanger-presentator op cruiseschepen.

Directeur Variététheater

In 1983 werd hij theaterdirecteur van het Variététheater, hoek Langestraat-Christinastraat, waar hij onder meer zorgde voor de jaarlijkse zomershow, tal van cabaretoptredens, de klassiek-muziekwedstrijd ‘Jonge Solisten’, d’Ostendsche Revue, Poppen aan Zee en optredens van Vlaamse artiesten. Op 88-jarige leeftijd vierde hij zijn afscheid als zanger in het Variététheater. Hij bleef mobiel en spraakvaardig. Eenmaal de 90 voorbij kreeg hij het fysiek moeilijker en hij is langzaam uitgedoofd, na een lang en gelukkig leven.

John Grieten werd geboren op 27 november 1927. Hij was gehuwd met Rosette Legein. Hij was de immer welgezinde vader van drie kinderen, opa van acht kleinkinderen en één achterkleinkind. Het afscheid en de asverstrooiing hadden plaats in intieme kring. Vrienden en kennissen kunnen hun medeleven betuigen op het rouwadres: Ieperstraat 24, 8400 Oostende. (FR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.