Oostende Zingt mag geen bisnummer brengen op Paulusfeesten: “Vroegtijdig van podium gehaald”

Het optreden van Oostende Zingt eindigde in mineur. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De zeven muzikanten van Oostende Zingt zijn misnoegd na een incident tijdens hun show op zondagavond tijdens de Paulusfeesten. “We werden vroegtijdig van het podium gehaald en konden zelfs geen bisnummer brengen”, luidt het.

Het optreden van Oostende Zingt lokte duizenden naar Pier en Pol. De avond met meezingers eindigde in mineur. “We werden van het podium gehaald. We brachten als laatste nummer De Vissemarkt en zouden nog twee bisnummers brengen. Dat zouden ‘Hey Jude’ en hét Oostendse volkslied ‘De Torre van Ostende’ zijn. Maar zover kwam het niet. Geen van beide nummers mochten we spelen. De stagemanager verbood het ons”, aldus Patrick Dupon.

Zonder groeten

“We hadden al de nummers getimed en kwamen op 82 minuten uit. Met wat tussenteksten zouden we landen binnen de afgesproken 90 minuten. Er zou nog ruimte zijn voor twee bisnummers. Toen we hoorden dat we moesten opkrassen wilden we één bisnummer schrappen en nog enkel De Torre brengen. Maar ook dat pleidooi werd verworpen.”

Het resultaat: geen bisnummer, een eenvoudige afkondiging van de groep en veel boegeroep van het publiek. Patrick Dupon is er het hart van in en spreekt namens de groep: “Dat is toch wel erg. We zorgen voor een bomvol plein en mogen dan geen bisnummer meer spelen. We konden zelfs het publiek niet meer groeten. De zeven muzikanten waren echt ‘pissed off” toen we van het podium kwamen.

“Er waren tijdens de debriefing geen meldingen. Er zijn ons geen incidenten bekend”, aldus korte reactie van voorzitter Pascal Baele. Programmator Jasper Pollet : “We hebben Oostende Zingt niet vroegtijdig van het podium gehaald. Ze hebben exact de contractueel bepaalde tijd gekregen en zijn zoals afgesproken op 21:45 moeten stoppen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier