‘Labadoux Zomert’ samen in één grote veilige bubbel in Ingelmunster

© (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Over enkele weken gaat ‘Labadoux Zomert’ in Ingelmunster door. Op basis van de huidige maatregelen die werden vastgelegd voor de periode vanaf 13 augustus tot september zal ‘Labadoux Zomert’ doorgaan volgens het principe van Covid Safe Tickets.

“Dit betekent dat we enkel publiek kunnen toelaten die kan aantonen voldoende corona-veilig te zijn. Al heel wat mensen zijn tweemaal gevaccineerd. Wie dit kan aantonen d.m.v. zijn vaccinatiecertificaat op de corona-app kan probleemloos naar Labadoux komen, mits de tweede spuit twee weken ervoor werd toegediend. Wie dit niet kan aantonen kan een beroep doen op één van de twee gratis PCR-testen die kunnen worden aangevraagd of die de bezoeker zelf aanvraagt indien hij de gratis PCR-testen al zou gebruikt hebben. Deze PCR-test mag niet ouder zijn dan 48 uur”, zegt festivalorganisator Carl Windels.

“Er bestaat ook de mogelijkheid bij de apotheker een sneltest te laten afnemen die voor 24 uur geldig is. Of we in de mogelijkheid zullen zijn ter plaatse dergelijke sneltesten aan te bieden is nog in onderzoek. We wachten hiervoor op nog meer concrete informatie van de overheid. Mensen die coronasymptomen vertonen of een hoog risico-contact hadden, worden uitdrukkelijk gevraagd niet naar Labadoux te komen. Meer info ivm de coronamaatregelen vindt u terug op de website www.labadoux.be. We kunnen Labadoux dus laten doorgaan samen in één grote veilige bubbel.”

“Dankzij het Covid Safe ticket kunnen we ons voorbij de controle bewegen zonder mondmasker en social distance. De twee concertavonden gaan door in open lucht. We werken met een hoofdzakelijk staand publiek. Het is niet toegelaten eigen drank en food mee te brengen. Die is voldoende beschikbaar op het terrein zelf. Omwille van de extra controle ivm het Covid Safe Ticket gaan de deuren op vrijdag open om 17 ipv 18 uur. Op zaterdag is dat om 15.30 ipv 16.30 uur. Opgelet, op zaterdag is er tot 17 uur koers in Ingelmunster en dient u de rijrichting van de politie en stewards te volgen. Het wordt alvast een blij weerzien voor heel wat bezoekers en de artiesten staan klaar om het beste van zichzelf te geven.”

Vrijdag 20 augustus: The Radar Station, Brihang en De Dolfijntjes. Zaterdag 21 augustus: Kadril, Ruben Block, Tourist LeMC, Big One The European Pink Floyd Show. Eén ticket per dag kost 29 euro. Info en tickets: www.labadoux.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier