JET brengt ‘Literaire Noot’ naar Gildhof in Tielt

JET brengt ‘Literaire Noot’ naar Gildhof in Tielt. © WM
Redactie KW

De JET Symphonic Band staat op zaterdag 16 maart op het podium in Cultuurcentrum het Gildhof. De drie geledingen brengen er onder de noemer ‘Literaire Noot’ muziek geïnspireerd op verhalen uit de (wereld)literatuur.

Het eerste deel spelen de JET Mini Band en JET Junior Band, onder leiding van dirigent Gilles Demeurisse. Zij brengen het verhaal van Koning Arthur, maar ook ‘Battle of the Samoerai’, ‘Fanfare & Flourishes’ en ‘Lord of the Dance’ komen aan bod.

Daarna neemt de JET Symphonic Band het over. Zij brengen een muzikale vertolking van onder meer ‘Romeo en Julia’ en ‘De Gelaarsde Kat’. Ook ‘I Shall Love But Thee’ komt aan bod. Dat liefdeslied brengt JET samen met sopraan Heleen Goeminne. Het wordt het laatste concert van de Symphonic Band onder leiding van dirigent Wim Belaen. Daarna geeft Wim de muzikale leiding door aan Gilles Demeurisse.

De muzikale avond start om 20 uur. Tickets bestellen kan via www.jettielt.be. Volwassenen betalen 15 euro, voor kinderen onder de 12 jaar is dat 10 euro.

(SV/foto WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier