Harmonie Avelgem geeft jaarlijkse lenteconcert: “Gevarieerd programma met humoristische stukjes”

Groepsfoto van de Koninklijke Harmonie ‘De Verenigde Vrienden’ uit Avelgem. © Objectiv foto Avelgem
Lara Merlevede
Lara Merlevede Stagiair KW

De Koninklijke muziekvereniging ‘De Verenigde Vrienden’ uit Avelgem geeft op zaterdag 16 maart en zondag 17 maart haar jaarlijkse lenteconcert. Iedereen is welkom vanaf respectievelijk 19.30 uur en 18 uur in zaal Spikkerelle in Avelgem.

De Koninklijke Harmonie ‘De Verenigde Vrienden’ bestaat al sinds 1870. Het beroemdste lid uit die beginperiode was de auteur Stijn Streuvels. Tegenwoordig bestaat de harmonie uit vier formaties die samen meer dan honderd muzikanten tellen: het Avelgems percussie-ensemble onder leiding van Steven Coeman, de Harmomini’s onder leiding van Jesse Devos, de Jeugdharmonie en de Koninklijke Harmonie, beiden onder leiding van Bernard Cosaert. Nationaal is deze harmonie geklasseerd in Uitmuntendheid.

Activiteiten

“We spelen twee concerten per jaar. Tijdens ons jaarlijkse lenteconcert spelen we onze serieuzere en moeilijkere muziek. Maar ook in de zomer blijven we verder oefenen op ons repertoire. Dat ziet er meestal iets luchtiger uit dan bij het lenteconcert en brengen we in oktober voor het publiek. We spelen dan onder andere bewerkingen van pophits en filmmuziek. Dat doen we vaak in samenwerking met een zanger of vedette, zoals Udo of Günther Neefs. Dit jaar doen we een samenwerking met zangeres Sennek”, vertelt bestuurslid Peter Tack.

“We gaan ook elk jaar op concertreis met onze vereniging. Dit jaar wordt het onze veertigste reis, iets om trots op te zijn. We spelen dan ons zomerprogramma voor een buitenlands publiek. In het verleden gingen we bijvoorbeeld al naar Spanje, Italië, Tsjechië en Oostenrijk. Dit jaar wijken we uit naar Frankrijk”, verduidelijkt Peter.

Mastersolist

“Voor ons aankomende lenteconcert staan er stukken van onder andere Aaron Copland, Jan Van der Roost en Johan de Meij op het programma. Het is een vrij gevarieerd programma, met zelfs een aantal humoristische stukjes. Niemand minder dan onze eigen Bram Fournier is de solist op de trombone. Hij behaalde een master in de muziek met grootste onderscheiding. Sindsdien speelde hij mee in vele orkesten en volgde hij meerdere masterclassen”, besluit Peter. (Lara Merlevede)

Kaarten zijn te verkrijgen via harmonie@harmonie-avelgem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier