SPOOR Kunstfestival in Ichtegem en Torhout wil verder uitbreiden

Onder ruime belangstelling ging het SPOOR Kunstfestival #3/ART62 officieel van start. © foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Onder ruime belangstelling werd de derde editie van kunstfestival SPOOR/ART62 op gang geschoten. Oorspronkelijk werd SPOOR alleen in Ichtegem georganiseerd, nu is ook de stad Torhout bij dit project betrokken. En er wordt gedroomd van meer…

Alle sprekers alludeerden in hun speeches op het belang van de vroegere spoorlijn 62, die reizigers en goederen van Armentières naar Oostende bracht. Curatoren Francis Vanhee en Cédric Cuvereau durfden zelfs luidop dromen van verdere uitbreiding van dit zomers kunstproject tot in de badstad Oostende.

Groene 62

Ondertussen is SPOOR kunstfestival al aan zijn derde editie toe. Het van oorsprong Ichtegemse kunstfestival laat kunst- en cultuurliefhebbers opnieuw de hele maand augustus genieten van het unieke SPOOR-concept: de combinatie van kunst en kunsttuinen, gevestigde waarden versus jong geweld, groepstentoonstellingen en open ateliers. Vanaf dit jaar niet alleen in Ichtegem, maar ook langs de Groene 62 in Torhout!

Niet alleen de samenwerking met Torhout is nieuw, ook het inrichten van SPOTplekken is zeker een meerwaarde: in de kerken van Eernegem en Bekegem en in het voormalige Belfiuskantoor worden er tentoonstellingen georganiseerd.

Tal van events

En voor wie dan nog niet uitgespoord is, worden er een aantal kleinschalige events georganiseerd om nog meer kunst te beleven. Zo gaat Johan Tahon op zondag 4 augustus in de Sint-Amanduskerk in Bekegem in gesprek met Dirk Plaetevoet (kunstencollectief iD eST), Sebastiaan Inghelbrecht (verbonden aan de Heilig-Bloedkapel) en Els Ghesquiere over de boeiende kruising tussen spiritualiteit, erfgoed en kunst. Samen met moderator Bieke Verlet (iD eST) worden frisse perspectieven over deze thema’s in een boeiend gesprek aangereikt.

Op zaterdag 31 augustus wordt dan weer een video-installatie van Maite Vanhellemont voorgesteld in de Dorpsstraat 24 in Bekegem.

Folder

De folder met het volledige programma, een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en praktische informatie is verkrijgbaar in de verschillende publieke gebouwen van Ichtegem en Torhout of online via www.spoorkunstfestival.be. Op de informatiepanelen die bij de kunstwerken opgesteld staan vind je ook een QR-code waarmee je het programma kan raadplegen.

ART62 is de hele maand augustus doorlopend te bezoeken. De SPOTplekken en ateliers zijn open tijdens de weekends van 14 tot 18.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier