Erik Desombere gehuldigd in Menen

Erik Desombere werd in de bloemetjes gezet. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In het stadhuis van Menen werd Erik Desombere (64) gehuldigd. De Menenaar won begin dit jaar de prestigieuze Henry van de Velde Award, met zijn ‘Letters op maat’ project. Zowel de burgemeester als het volledige schepencollege waren bij de plechtigheid aanwezig.

“En te denken dat ik lang heb moeten twijfelen om deel te nemen aan de wedstrijd. Ik vond mijn werk nooit echt goed genoeg.” Een erg bescheiden Erik Desombere, grafisch vormgever in het dagelijkse leven, nam het woord in de trouwzaal van het stadhuis. De man won in januari van dit jaar niet één maar twee prijzen tijdens de Henry van de Velde Awards.

De dertigste editie van de awards, die designers en ontwerpers onder de aandacht brengt, werd voor Erik meteen een dubbele bekroning. Met ‘Letters op maat’ blikte de ontwerper terug op drie lettertypes die hij, op vraag van de klant, ontwierp voor een specifiek logo. Het werk diende meteen ook als retrospectieve, waarin hij terugblikt op zijn loopbaan.

Alles begon in de Tekenacademie en bracht hem tot op het punt van vandaag. Zijn inzicht, denkwijze en uitvoering kon de jury overtuigen, waardoor hij de Graphics Gold Award kreeg. Een grote eer, al was het feest nog niet over voor de Menenaar. Ook het publiek kon online een stem uitbrengen, en die publieksprijs vertrok eveneens in de richting van Erik Desombere.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier