Journalist uit Kortrijk giet leven van Jan Mulder in een boek

Redactie KW

In het jeugd- en trainingscentrum Neerpede in Anderlecht stelde journalist Frank Buyse uit Kortrijk het boek ‘Tot U spreekt Jan Mulder’ voor.

Jan Mulder, samen met journalist Frank Buyse uit Kortrijk.

Frank Buyse goot de verhalen in hoofdstukken in een boek. Jan Mulder boog zich dan weer over zijn uitspraken en dikte aan, waaronder met een plezant en pakkend dagboek over zijn persoonlijke ervaringen in Brussel tijdens het WK in Brazilië.

Jan Mulder wordt straks 70. Een ideale leeftijd om ook terug te kijken op de figuren uit België en Nederland, die zijn loopbaan als voetballer en als voetbalanalist getekend hebben : van Mance Seghers tot Cruijff, van Kessler tot Wilmots, van Robben tot Lukaku. Het boek gaat over ‘opkomst, verval en redding van het voetbal en van mezelf’, zoals Jan Mulder het omschrijft.

De voetballegende was de ster van het WK 2014 in Brazilië, want hij zorgde voor de passende commentaar in de VRT-studio’s. Journalist Frank Buyse sprak vier slopende dagen in hotels met Jan over voetbal. Het boek kwam uit bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,50 euro.

Journalist uit Kortrijk giet leven van Jan Mulder in een boek

Enkele genodigden uit Kortrijk waren op post in Neerpede : Joost Devriesere, Tanja Veenkamp, Ann Goeminne, Sybille Valcke en Ann Lauwers.

(PADI – Foto’s FODI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.