Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Emma Foulon, Aili Deweerd óf Laetitia Lavens mag zich op 31 augustus de 2de Wieltjesambassadeur van de stad Menen noemen. (foto CB)
Redactie KW

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.

“We hebben uitsluitend vrouwelijke kandidaten, ondanks het feit dat er ook enkele mannen geïnformeerd hebben. Het allerbelangrijkste echter is dat we drie kandidaten hebben. Zo belooft het een spannende maar faire verkiezing te worden”, zegt schepen van evenementen Kasper Vandecasteele.

De verkiezing vindt plaats op zaterdag 31 augustus in de nieuwe cultuurtempel de Sint-Franciscuskerk. Wie bij de jury de meeste punten scoort met een persoonlijke voorstelling, een eigen act, praktische proeven en een kennistest over Menen, en ook nog eens opvalt door spontaniteit, wordt uitgeroepen tot nieuwe Wieltjesambassadeur. Samen met de Vicewieltjesambassadeur mag ze een jaar lang de stad Menen vertegenwoordigen op tal van evenementen. Het duo wordt tijdens de Wieltjesfeesten op zaterdag 7 september officieel aangesteld, met de Wieltjesworp als allereerste taak.

De drie kandidates

Kinderverzorgster Emma Foulon (25) uit Menen was 2 jaar geleden eerste eredame van Wieltjesprinses Jill Ponnet. Nu waagt ze opnieuw haar kans. “Ik vond dat toen zo plezant dat ik besliste om nog eens mee te doen. De locatie en de proeven zullen anders zijn, maar ik denk wel dat er toch vergeleken zal worden met twee jaar geleden. Dat zorgt wel voor wat extra druk.”

Tandartsassistente Laetitia Laevens (26) uit Menen wil met haar deelname uit haar comfortzone treden. “Vroeger zou ik dat nooit gedurfd hebben, maar Cassandra Vens overtuigde me en zei dat het een goede ervaring was. Ik ben joviaal, geëngageerd en hoop een meerwaarde aan het Meense stadsleven te geven.”

Met haar 17 jaar is Aili Deweerd uit Menen de jongste kandidate. Met de Chiro, krachtbal, fitness en dansen als hobby is ze erg sportief. “In het MSKA Roeselare volg ik de studierichting Defensie en Veiligheid. Vorig jaar was ik nog te jong om mee te doen aan de verkiezing. Maar Ik wou dat absoluut eens doen en dus stelde ik me dit jaar kandidaat. Ik vind het alvast een leuke ervaring”, zegt ze. (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier