Tweede editie Stresstival in Roeselare: “Jouw welzijn staat centraal”

Na een succesvolle editie in 2023 is het Stresstival terug. © LV
Redactie KW

Begin oktober vindt de tweede jaargang van het Stresstival plaats. Vier dagen lang kunnen jong en oud deelnemen aan workshops, lezingen, voorstellingen, gesprekken en live podcasts rond stress en omgaan met moeilijke momenten.

Na het succes van vorig jaar organiseert Stad Roeselare samen met Avansa Mid- en Zuidwest, kenniscentrum ARhus, Huis van het Kind, TOV, Over De Grenzen Heen, AZ Delta, Twoape, Gezonde Buurt, Logo Midden-West-Vlaanderen, JEUN, Netwerk Kwadraat, de Sleutelbloem en ELPen een nieuw Stresstival. Tijdens de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ kan je op 2, 3, 5 en 8 oktober in de Rodenbachstad terecht voor verschillende activiteiten rond omgaan met stress.

“Het festival is een broedplaats voor verbinding en begrip. Hier komen mensen samen om ervaringen te delen, van elkaar te leren en samen sterker te worden. Of je nu op zoek bent naar nieuwe inzichten, praktische handvatten, of simpelweg een luisterend oor, tijdens het Stresstival staat jouw welzijn centraal”, zegt schepen van Gezondheidsbeleid Michèle Hostekint (Vooruit).

Balans vinden

“Elk van ons kent wel eens een moeilijk moment of een periode waarin alles zwaarder aanvoelt. Het is juist in die momenten dat we steun, begrip en de juiste tools nodig hebben om weer op te staan. Het Stresstival biedt een unieke kans om te leren hoe we met deze uitdagingen kunnen omgaan, elkaar kunnen versterken en samen onze balans kunnen vinden.”

“Het festival is een broedplaats voor verbinding en begrip”

Het evenement biedt een platform aan zowel bekende als minder bekende gezichten om hun persoonlijke ervaringen te delen. Jongeren kunnen deelnemen aan een live podcast van ‘Onbespreekbaar’, waarin wordt verkend hoe je kracht kunt putten uit kwetsbaarheid.

Reportagemaker Annick Ruyts leidt een avond waarin ze samen met televisiemaker Dominique Van Malder en coach Annemie Celis bespreekt hoe ze ruimte creëren voor anderen en zichzelf. Daarnaast kan je deelnemen aan (groot)ouder-kind yoga, levende bibliotheek, workshops, en lezingen en babbels. (LV)

Inschrijven en meer info via www.stresstival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier