Sinksen verwelkomt derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk weide: “Het wordt een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen”

Organisatoren Joran Vanhoenacker en Flor De Baene. © Stad Kortrijk
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Joran Vanhoenacker (34) keert tijdens Sinksen terug naar Kortrijk Weide met zijn concept FUN K-Town, een gratis minifestival met twee podia en 50 dj’s. “Stap binnen in de magie van FUN K-Town, waar we ons derde jaar vieren met nog meer passie en energie dan ooit tevoren. Het wordt een ervaring die al je zintuigen prikkelt.”

Op twee podia zullen tot wel 50 dj’s vier dagen lang de sfeer van Sinksen opnieuw naar Kortrijk Weide brengen. “Op Stage Vuurschaal laten we de vonken overslaan met een betoverende mix van funk, house, urban, hiphop en R&B, terwijl Stage Onder de Brug je meeneemt op een eclectische reis door disco, house en techno. In ons derde jaar zijn we meer dan ooit gedreven om je een onvergetelijk weekend te bezorgen, genietend van de groene oase om je heen. En wanneer de honger toeslaat, zijn onze foodtrucks in de chillzone klaar om je te verwennen, van hartige snacks tot zoete lekkernijen.”

Op adem komen

In de chillzone kan je even op adem komen tussen de muzikale hoogtepunten door. “Hier kan je onderuit zakken in comfortabele lounges, genieten van heerlijk eten van onze foodtrucks en nieuwe vrienden maken, terwijl je de ervaringen van de dag deelt”, glimlacht Joran. “Maar dat is nog niet alles. Dit jaar hebben we het nog makkelijker gemaakt voor jou met onze handige FUN K-Town-kaart. Geen gedoe meer met bonnetjes in je broekzak. Je zet geld op de kaart met cash of Bancontact bij de kassa en laadt later op wanneer je maar wilt. Kan je onverwachts toch niet meer komen en staat er nog geld op je kaart? Dan haal je die er gewoon zelf weer af na het festival. Jouw beker kan je direct aan de bar afrekenen en je krijgt een euro terug bij het omwisselpunt, dankzij het verplichte systeem van de stad Kortrijk.” Het minifestival op Kortrijk Weide is ook het allereerste evenement waar de Filliers cocktailtruck zal staan.

FUN K-Town wil opnieuw een onvergetelijke totaalervaring creëren. “Ons geluidssysteem via Java Productions zorgt voor heldere en meeslepende muziek, terwijl onze belichting de perfecte sfeer creëert voor elk moment van het evenement. Elk detail is zorgvuldig op elkaar afgestemd om je mee te nemen op een onvergetelijke reis voor onze derde jubileumeditie.” Net als vorig jaar staat op de festivalsite ook een photobooth en krijgt elke bezoeker een gratis foto mee naar huis als aandenken. “We houden ervan om onze bezoekers te verwennen, daarom delen we tal van gratis gadgets uit, van opblaasbare muziekinstrumenten en zonnebrillen tot poncho’s bij slecht weer en meer. Onze manier om onze waardering te tonen voor jouw aanwezigheid.”

Met twee podia en 50 dj’s is er voor elk wat wils.
Met twee podia en 50 dj’s is er voor elk wat wils. © Bill Verougstraete

Emotioneel afscheid

Ook voor muziekliefhebbers is er – met twee podia en 50 dj’s – voor elk wat wils. “Dit jaar hebben we maar liefst acht geweldige hostings die elk een unieke sfeer en muzikale ervaring bieden: Obscuur, Dubbeldik, Formula, Club Sudato, onze eigen productie, Regenwoud (vaste dj van Studio Brussel), Seyn Semains’ Last Dance en Juul Pence and Friends. Elke hosting brengt een eigen karakter en talenten naar de FUN K-Town-podia, waardoor je een breed scala aan muziekgenres en stijlen kan ontdekken. Van diepe underground beats en stomende house vibes tot energieke clubtracks. Voor Seyn Semains’ Last Dance wordt het een emotioneel afscheid. Hij nodigt voor een laatste set alle dj’s uit op zijn stage die hem hebben geïnspireerd.”

Kortrijk Weide en de vuurplaats worden weer omgetoverd tot feestarea.
Kortrijk Weide en de vuurplaats worden weer omgetoverd tot feestarea. © gf

Dit jaar zijn er enkele bijzondere samenwerkingen tussen de hostings bij FUN K-Town. “Dubbeldik en Formula bundelen hun krachten voor een dag vol bruisende energie en opzwepende beats. Verwacht een samensmelting van stijlen en een feestelijke sfeer die de hele dag doorgaat. Daarnaast slaan Obscuur en Club Sudato de handen ineen om een dag vol diepe, hypnotiserende vibes te creëren. Een eerbetoon aan lokaal talent dat het publiek betovert met z’n unieke geluid.”