Metalfestival Alcatraz maakt zich op voor 55.000 muziekliefhebbers: “Dit is gewoon het festival voor sfeer en beleving”

De sfeer zit er al goed in. © TV
Redactie KW

De jaarlijkse zwarte hoogmis van Kortrijk begon donderdag al met een pre-party. Vandaag, vrijdag, opende Alcatraz Hard Rock & Metal Festival om 10:00 uur zijn deuren voor wat een weekend vol sfeer en beleving belooft te worden. Meer dan 55.000 liefhebbers worden verwacht op de heilige gronden van de Lange Munte.

Al voordat de deuren openden, vormden zich lange rijen van enthousiaste metalfans op ‘t Hoge in Kortrijk. De lucht was donkergrijs met dreigende wolken en een lichte regenval. Toch lieten de echte liefhebbers zich niet ontmoedigen. Al snel stroomden ze het festivalterrein op, klaar voor een weekend vol muziek en beleving.

“We hebben het weer mee dit weekend. Met 25 tot 30 graden in het vooruitzicht en een piekfijn terrein zijn we er helemaal klaar voor”, zegt Bernard De Riemacker, één van de organisatoren.

Knallende opening

Het festival, dat dit jaar 55.000 muziekliefhebbers verwacht, verwelkomde zijn bezoekers met een knallende opening. De Belgische band Dyscordia trapte het weekend af en zette meteen de toon voor de komende dagen. “De goede line-up en goed geprogrammeerde bands spelen hier zeker een rol bij. De laatste lichting groepen heeft mij alvast over de streep getrokken om tot hier te komen”, vertelt Ingrid Devuyst (48) uit Oostende.

“Daarnaast is dit gewoon het metalfestival voor sfeer en beleving. Ik kijk vanavond dan ook echt uit naar Amon Amarth die op het podium zal knallen.”

Luchtgitaarbattle

Naast het muzikale programma biedt Alcatraz ook een breed scala aan activiteiten voor zijn bezoekers. Zo konden festivalgangers op vrijdagochtend deelnemen aan een luchtgitaarbattle op de camping en staat er zondag een gratis initiatie bijlwerpen op de planning.

Ook op het terrein zelf is er volop animatie te beleven. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om zelf een biertje uit de muur te tappen, een innovatie die de traditionele barervaring moet aanvullen. “Heerlijk, zo’n frisse pint. Perfect getapt en lekker schuimend,” zegt Lucas van Haveren (32) uit Waregem enthousiast. “Of dit de toekomst is? Geen idee, maar ik zou het babbeltje ‘s avonds aan de toog wel missen,” voegt hij toe.

Het is komend weekend vooral nog uitkijken naar Gene Simmons band, Europe, Architects en de meer dan 20 Belgische bands op het podium.

Meer info en tickets op www.alcatraz.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier