Marcel Holvoet, de man van de Paasfoor, blikt vooruit op kermis in Kortrijk

Marcel op de Grote Markt tijdens de opbouw van de Paasfoor op maandag © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Woensdag 27 maart komen de laatste foorkramers voor de Paasfoor toe. Marcel Holvoet (74) is al jaren een vaste kracht bij Kortrijkse evenementen en helpt alles in goede banen leiden. “Ik doe al zo’n 30-tal jaar de Paasfoor. Ik heb verschillende plaatsmeesters gekend en omdat ik al zo lang meedraai, kan ik hen goed bijstaan en ervaring doorgeven. Mijn complimenten aan Mathieu Dhantschotter. Hij levert enorm goed werk af als plaatsmeester.”

De Kortrijkse Paasfoor van 28 maart tot en met 14 april transformeert de stad in een bruisend kermisparadijs waar jong en oud hun hart kunnen ophalen aan een breed scala van activiteiten, attracties en evenementen. De voorwaarden voor een geslaagde editie zijn volgens Marcel Holvoet mooi weer en tijdens de vakantieperiode. “Dus waarschijnlijk zit het dit jaar goed. Vorig jaar was het ruime Nelson Mandelaplein een succes. Dit jaar hebben we daar een 30-tal attracties bijgezet waaronder twee nieuwe attracties: Toxic en Heroes Tower. We creëerden ook 22 extra plaatsen op Parking 4 Howest in de Graaf Karel de Goedelaan. Het plein ziet er heel mooi uit.”

“Ondanks de werken in de binnenstad aan de Leieboorden, het Schouwburg, Casino- en Conservatoriumplein hebben we ervoor gezorgd dat er geen enkele forain moest verdwijnen. De stad blijft vergroenen, maar ik hoop dat dat op lange termijn niet ten koste gaat van de Paasfoor. Forains staan er zeker niet voor te springen om de binnenstad te verlaten naar bijvoorbeeld Kortrijk Xpo.”

“De stad blijft vergroenen, maar ik hoop dat dat op lange termijn niet ten koste gaat van de Paasfoor”

Voor het eerst werd tijdens de opbouw van de Paasfoor het verkeer naar de Grote Markt vanaf de tunnel afgesloten. “Het vervoer van de kermisattracties vraagt manoeuvres. Door geen verkeer toe te laten, kan dat makkelijker en veiliger verlopen.”

Marcel raadt mensen aan hun bezoek aan de Paasfoor op te delen. “Eens een namiddag het Nelson Mandelaplein en de nieuwe locatie op de parking, en eens een bezoek aan de attracties in het centrum.”

Wanneer ik Marcel vraag naar zijn favoriet, antwoordt hij dat hij liever nog een paar jaar meegaat. “Ik ben aan een leeftijd gekomen dat ik niet meer zot mag doen (lacht). Ik ga nooit op attracties. Ik geniet ervan om mijn kleinkinderen hun plezier te zien. Als ik één moet kiezen, vind ik de discosfeer van de Decadance wel leuk. Die vind je als één van de trekpleisters op Parking 4 Howest.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier