Kortrijkse Stadsfestival FTI scoort met duizenden bezoekers

Ook Clement, Iben en Matteo kwamen met hun leiders van Scouts Zwevegem een kijkje nemen. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het Stadsfestival FTI, het Flanders Technology & Innovationfestival lokte duizenden bezoekers. FuturED had in de namiddag meer dan 3.500 bezoekers geteld, Unwrap in de Budafabriek meer dan 1.800 in de vroege namiddag.

Dat het FTI-festival zou scoren, stond in de sterren geschreven. Op de vele locaties was het bij momenten aanschuiven. De jongelui Clement, Iben en Matteo van Scouts Zwevegem kwamen met hun leiders een kijkje nemen in Unwrap Arena in Budafabriek dat in de vroege namiddag al ruim 1.800 bezoekers telde. “We kunnen het hier van dichtbij zien en veel games bekijken en uitproberen”, vertelt Iben, die met zijn vriendjes Clement en Matteo het game ‘Baldur’s Gate 3’ speelde, een adembenemend spel dat je meeneemt in een verhaal van goden, monsters en het vernietigen van de wereld. “Ik hou van games met vechten, soldaten en edelen tegen monsters, dat is spannend. Maar in het echt vecht ik nooit hoor, echt niet.”

Onbegrensde mogelijkheden

FuturED in BK6, voluit Broelkaai 6, kreeg 3.500 bezoekers over de vloer. FuurED toont de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs. Zo kan je met een app het menselijk lichaam nog beter bestuderen, dit met VR, Virtual Reality. De Universiteit Kulak en Hogeschool Vives werken al op die manier. “Het is ongelooflijk dat zoveel mensen hierin geïnteresseerd zijn. Wij werken er al een tijdje mee en hier kunnen de bezoekers het van dichtbij zien en zelf uitproberen”, zeggen studenten Aaron en Julie. Ook Piet Desmet, campusrector van Kulak, nam de tijd de tentoonstelling te bezoeken. “Een fenomenale opkomst. Zo zien bezoekers ook eens waar onze docenten en studenten mee bezig zijn.”

Geen incidenten

Valérie Hullebuck, manager FTI by Hangar K gaf mee dat alles vlot verliep en verloopt en dat er geen incidenten zijn gebeurd. “We hebben al een respectabel aantal bezoekers gehad en mogen niet vergeten dat we woensdag de Kortrijkse scholen op bezoek krijgen.”

Het succes zaterdag was weggelegd voor de Club of the Future op Landmarck met optredens van Jeroen Delodder, Amber Broos en Yves Deruyter. “We klokten af op meer dan 5.000 toeschouwers. We hopen op 15.000 toeschouwers in totaal met nog twee dagen drie optredens per avond met onder meer Goose op de slotavond.”

Dat het zeer oké was vult Jan Pauly van Barco aan. “Het moest een onvergetelijke clubervaring en muziektempel worden. Visuals omringden je overal waar je kijkt: op gevels, plafonds, balken, zijwanden. Zo creëren we een visueel spektakel in 3D met onze videoapparatuur en projectietechnologieën. Het voegt een extra dimensie toe aan de muziek. We mochten ook klanten uit de hele wereld ontvangen die dit wilden zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier