Internaatshappening ‘East West Dance Fest’ hoopt internaten in positief daglicht te stellen

Tom Bekaert en Tom Creytens in Hal K op LandMarck © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Jaarlijks komen zo’n 45-tal internaten verspreid over West- en Oost-Vlaanderen samen voor een happening. “Na de ingrijpende reportage van Godvergeten én het dodelijk ongeval van vorig jaar tijdens onze happening op Transfo in Zwevegem is het dringend tijd om internaten opnieuw in een positief daglicht te stellen”, zegt Tom Creytens (40), internaatsdirecteur Internaat Tielt.

De internaatshappening ‘East West Dance Fest’ in de eventhal van LandMarck Hal K verwacht op woensdag 28 februari tussen 17 en 20 uur ongeveer 2.200 internen en opvoeders. Zo te horen kijken de deelnemers heel hard uit naar de alcohol – en rookvrije fuif waar professionele eventorganisator StressFactor de nodige bekende dj’s heeft geprogrammeerd. “De affiche met schitterend line-up spreekt enorm aan. Jamie-Lee Six & Louis XIV, Cristian D, Jebroer en Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx, onze gasten slapen er niet van”, glimlacht Tom Creytens. “Daarnaast is er ook een silent disco, springkastelen en voorzien we heel wat randanimatie.”

De vaste werkgroep organiseert jaarlijks een happening om de verschillende internaten samen te brengen. “We kiezen jaarlijks voor variatie zoals een bezoek aan een pretpark, sportactiviteiten, The Color Run, fuiven. Zaken die de gasten leuk vinden en eigen zijn aan hun leefwereld”, vertelt Tom Bekaert (35), internaatsdirecteur Don Bosco 2.0.

“Het is goed dat in de reportage Godvergeten zaken die gebeurd zijn in het verleden aan bod komen, maar het wordt stilaan tijd voor een positief verhaal” – Tom Creytens

Helaas eindigde het vorige event in een dodelijke ongeval waarbij een 24-jarige monitor om het leven kwam. “Dat heeft een behoorlijke impact nagelaten op zowel de internen als de opvoeders. We hebben toen heel veel gesprekken georganiseerd. Babbelen met elkaar is de sleutel bij heel wat internaten. We zijn er voor elkaar, zeker op momenten dat het minder gaat. We willen van deze jaarlijkse evenementen terug iets fantastisch maken”, vertelt Tom Creytens. “Het is goed dat in de reportage Godvergeten zaken die gebeurd zijn in het verleden aan bod komen, maar het wordt stilaan tijd voor een positief verhaal. Wat we dagdagelijks doen en verwezenlijken. Zo’n happening is een uitstekende gelegenheid om die verbondenheid met elkaar te voelen en internaten in een positief daglicht te stellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier