Ferm Stavele zet de bloemetjes buiten tijdens Lentemarkt

Deze delegatie van Ferm Stavele kondigt enthousiast haar bloemenverkoop aan. We zien Ann Baillieu, Ria De Keyzer, Anja Goudeseune, Marie-Paule Debaere, Els Moeyaert en Marleen Vandenberghe. De meisjes Mare Rossey en Maud D’Heedene zullen glittertattoos zetten. (foto AB)
Redactie KW

Ferm Stavele organiseert op zaterdag 20 april aan gemeenschapszaal De Moote de vijfde editie van haar lentemarkt. De vereniging verkoopt die dag perkbloemen en houdt ook een bar open. Nieuw dit jaar is dat er ondertussen in De Moote een hobbymarkt zal zijn.

“De mensen zullen onze lentemarkt ondertussen al een beetje kennen”, vertelt voorzitster van Ferm Stavele Marie-Paule Debaere. “We zijn op zaterdag 20 april immers aan de vijfde editie toe. Op het domein naast zaal De Moote verkopen we die dag tussen 10.30 en 16 uur potgrond en perkbloemen.

Bekende soorten zijn onder meer viooltjes, geraniums en waterbegonia’s, maar liefhebbers zullen ook de minder bekende lobelia of sanvitalia kennen. Het zal dan het moment zijn om bloemen te planten en dus hopen we dat mensen massaal hun aankopen komen doen.”

Hobbymarkt

“Tijdens vorige edities kregen we wel eens de vraag of we ook andere dingen verkochten. We moesten toen altijd van neen zeggen… Samen met ons bestuur zijn we beginnen te brainstormen. En zo zijn we uitgekomen bij een hobbymarkt. Twintig creatieve mensen zullen hun favoriete ambachten demonstreren en/of hun afgewerkte producten te koop aanbieden. Eventuele opbrengsten mogen de standhouders uiteraard zelf houden.”

“Tussen de inschrijvingen zitten er alvast ook vier Stavelnaren: Martine Slosse zal haar spinnewiel demonstreren, Herman Rombaut zal schilderen, Caroline Degraeve doet kalligrafie en Nadine Degraeve kondigt andere kunst aan. Bloemschikken, patchwork, juweeltjes en het ambacht van manden vlechten zit er ook tussen. En de dochters van twee van onze leden – Mare Rossey en Maud D’Heedene – zullen een kraampje met glittertattoos opzetten.”

“Omdat onze vereniging voor bepaalde activiteiten wel eens het prachtige interieur van ‘t Dorpspunt mag gebruiken, zullen zij die dag ook een standje met verse pannenkoeken en picon hebben. Ferm houdt de bar van De Moote open en wij zullen ook croques en soep verkopen. Alle winst komt onze 65 leden ten goede. Kooklessen kunnen wij voor 7 euro aanbieden en eind mei gaan we op driedaagse naar Lier.”

(AB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier