Davidsfonds Ieper kondigt bijzonder zomerconcert aan: Oekraïens koor Dzvinha in Sint-Maartenskathedraal

Dzvinha treedt op vrijdag 16 augustus op in de Sint-Maartenskathedraal. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Davidsfonds Ieper kondigt een bijzonder zomerconcert aan door het Oekraïens koor Dzvinha. Dit getalenteerde koor strijkt op vrijdag 16 augustus om 20 uur neer in Ieper. De toegang tot het concert is gratis.

“Het koor Dzvinha zal optreden in de majestueuze Sint-Maartenskathedraal in Ieper”, aldus Gregory Lewyllie, voorzitter van Davidsfonds Ieper. “Dzvinha is een dameskoor uit Lviv in het westen van Oekraïne en bestaat uit ongeveer 32 muzikanten die de bandura bespelen, een traditioneel Oekraïens snaarinstrument met ongeveer zestig snaren. De bandura combineert de klanken van een citer en een luit, en benadert de klank van een harp.”

Breed repertoire

Dit veelzijdige koor brengt een breed repertoire, variërend van volksliederen tot klassieke en hedendaagse muziek. De harmonieuze melodieën en de kwaliteit van hun stemmen slepen het publiek mee in een onvergetelijke muzikale ervaring.”

“Hun optredens zijn niet alleen een viering van de rijke Oekraïense cultuur, maar dienen ook als een culturele uitwisseling en een middel om bewustzijn te creëren voor de huidige situatie in Oekraïne”, vervolgt Gregory. “Door hun muziek willen zij niet alleen een brug slaan tussen culturen, maar ook steun genereren voor humanitaire projecten, waaronder het instituut voor fysiek en mentaal gehandicapte jongens in Rozdil, een dorpje nabij Lviv. De toegang tot dit bijzondere concert is gratis. Wij nodigen iedereen van harte uit om deze unieke muzikale ervaring bij te wonen en te genieten van de prachtige klanken. Aan het einde van het concert kan iedere aanwezige een vrije bijdrage leveren ter ondersteuning van deze projecten.”

Davidsfonds Ieper vraagt aan de geïnteresseerden om vooraf hun aanwezigheid op het concert te bevestigen. Dat kan via het e-mailadres davidsfondsieper@gmail.com met de vermelding ‘Over Dzvinha – Oekraïens koor – Ieper’. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier