Danny Vera komt naar Festival Dranouter: Karl Vannieuwkerke maakt nieuwe naam bekend tijdens uitzending Gent-Wevelgem

Danny Vera. © KITTY VAN DE WAART
Anton Peene Reporter

Op 2, 3 en 4 augustus 2024 vindt de 50ste editie van Festival Dranouter, Festival of New Traditions, plaats. Wie keek naar de live-uitzending van Gent-Wevelgem kreeg een nieuwe headliner voor de jubileumeditie voorgeschoteld: niemand minder dan de Nederlandse americana-ster Danny Vera, bekend van zijn hit ‘Roller Coaster’. Ook bevestigd: de DJ’s Superstyling, DJ Vega en Boo-Lee zullen een set draaien in de Palace.

“Wie keek naar Gent-Wevelgem kreeg tijdens de passage door Dranouter een primeur van formaat. Karl Vannieuwkerke kondigde tijdens de live uitzending de Nederlandse ster Danny Vera aan, terwijl de renners het prachtige Heuvelland doorkruisten”, meldt het festival. “Tijdens de koersvoorbereiding kreeg Karl Vannieuwkerke al de line-up van de jubileumeditie voorgeschoteld, maar hij was benieuwd naar meer… Team Dranoeter vzw fluisterde hem Danny Vera in – het resultaat kon je live meevolgen. ‘Roller Coaster’ was in 2019 een internationale hit en sindsdien speelt Danny Vera voor volle arena’s in zijn thuisland en verkoopt hij ook zaal na zaal uit bij ons. Hou je klaar voor onverbiddelijke rock in de stijl van grote namen zoals Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley, overgoten met die onweerstaanbare Danny Vera-schwung.”

Drie nieuwe dj’s

Nadat eerder Jeroen Delodder al aangekondigd was als dj, komen daar nu Superstyling (sideproject van Skyve en Ravenous), DJ Vega (Stikstof) en DJ Boo-Lee bij. Spinvis, The Waterboys, Brihang, Kommil Foo en Brussels Jazz Orchestra, Froukje, Loverman, Villagers, Het Zesde Metaal, Willem Vermandere, Mooneye, Suzanne Vega, Douglas Firs, Novastar & meer tekenen al present voor Festival Dranouter – 50 Years Of New Traditions. “Vanuit het Hoge Noorden zakken de Nordic Focus-artiesten af naar het prachtige Heuvelland. En er komt nog veel moois aan”, geeft de organisatie nog mee.