Breng je instrument mee naar jubileumeditie van Festival Dranouter: “Laat ons samen jammen”

Om samen ‘50 jaar Dranouter’ te vieren, vraagt de festivalorganisatie aan de bezoekers om hun instrument mee te brengen. © Archief TP
Redactie KW

Om samen ‘50 jaar Dranouter’ te vieren, vraagt de festivalorganisatie aan de bezoekers om hun instrument mee te brengen. “We voorzien een Jam Spot en instrumentenvestiaire.”

De organisatie van Festival Dranouter geeft deze zomer alle muzikale festivalgangers de kans om deel te maken van hun verjaardagsfeest. “Breng je gitaar, viool of dwarsfluit mee naar het festival”, luidt de oproep. De organisatie voorziet voor het eerst een ‘Jam Spot’, een plek waar festivalgangers samen kunnen spelen.

Samenhorigheid

“De samenhorigheid die al aanwezig is op de festivalweide wilden we voor deze jubileumeditie extra opwekken”, aldus Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. “Tijdens de beginjaren van het festival vonden er vaak spontane jamsessies plaats op zowel de weide als op de camping. Ook tijdens de laatste edities duiken er jamsessies op in Eetcafé ‘t Folk of voor de plaatselijke bakker. Muziek brengt mensen samen. Bovendien spelen heel wat Festival Dranouter-gangers zelf een instrument. Leg al die factoren samen en je kan er nu al van op aan dat de festivalgangers de Jam Spot warm zullen onthalen.”

Festivalgangers hoeven zich geen zorgen te maken over hun instrument: naast de Jam Spot biedt het festival een instrumentenvestiaire aan. “Op deze plek kunnen muziekliefhebbers instrumenten veilig achterlaten wanneer ze even de rest van het terrein willen verkennen. Bij het afgeven van je instrument in de vestiaire, vul je een kort document in dat jou registreert als eigenaar. Daarna zorgen de vrijwilligers van de instrumentenvestiaire voor je instrument. Heb je zin om te jammen, dan haal je eenvoudigweg weer je instrument op.”

Straattheater

Dave & Alistair, “de eiige Dranouter-tweeling”, vormt de host van de nieuwe Jam Spot. “Deze twee figuren van onze eigenste, populaire straattheateract streven naar ‘meer folk op Festival Dranouter’. Dave & Alistair leveren bij de Jam Spot straattheater af van de bovenste plank. Ambiance gegarandeerd!”

Line-up

Op de festivalaffiche prijken onder meer Spinvis, The Waterboys, Brihang, Loverman, Villagers, Het Zesde Metaal, Goose, Compact Disk Dummies, Froukje, Stavroz, Kila, Portland, Mooneye en Suzanne Vega.

Festival Dranouter vindt dit jaar plaats op 2, 3 en 4 augustus. “De ticketverkoop gaat bijzonder goed: 90 procent van de tickets ‘plaats Mobilhome’ is al de deur uit, net als 73% van de weekendtickets.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier